Breaking News

Bevásárlóközpont mellett szoptatnak a debreceni anyukák

Debrecen - Szoptatás természetes, egyszerű és nagyszerű módja a kisbaba táplálásának – mondják az édesanyák.


A debreceni rendezvényének megnyitójaként szervezett Babahordozós séta végén az anyukák a Csa utcai bevásárlóközpont mellett lévő Latinovits Kávézóban csatlakoznak a „Szoptass szabadon” nemzetközi kampányhoz.

A debreceni esemény a kanadai „Global Breastfeeding Challenge” felhívására jön létre, több magyarországi helyszínt követve. A kampány célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a szoptatás fontosságára, hogy a szoptatás természetes, egyszerű és nagyszerű módja a kisbaba táplálásának, megnyugtatásának és a vele való törődésnek. A közös szoptatáson résztvevő anyukák támogatni és bátorítani szeretnék azokat az édesanyákat, akik szívesen szoptatnák meg kisbabájukat vagy nagyobb gyermeküket útközben bárhol, bármikor, de félnek attól, hogy kiküldik őket egy kávézóból vagy tartanak a rosszalló tekintetektől, bántó megjegyzésektől.

A közös szoptatást követően 11-kor művészvendég fellépésével indul az Ifjúsági Házban a debreceni Babahordozóhét. Szakértők előadásait hallgathatják meg az érdeklődők a babahordozás, kötődő nevelés, szoptatás témáiban. Idén a nemzetközi rendezvény szlogenje „Carrying On Traditions – Továbbvinni a hagyományokat”, melynek szellemében a babahordozás néprajzáról is lesz szó. A mulatságról sem feledkeztek meg a szervezők, pénteken babahordozós indiai táncbemutatót követően bollywoodi táncház lesz, vasárnap a program zárásaként népi táncház kicsiknek és nagyoknak és tombolasorsolás.

Részletes program a babahordozohetdebrecen.blogspot.hu oldalon érhető el.
dehir.hu

Nincsenek megjegyzések