Breaking News

Így építkezzen – hasznos tippek az egyetemen

Debrecen – A rendezvényen a passzívház építés technikáit és a megújuló energiaforrásokat is megismerhetik majd az érdeklődők a szakmai napon.


A péntek délutánig tartó 18. Épületgépészeti, Gépészeti és Építőipari Szakmai Napokon ötven kiállító mutatja be termékeit az Egyetem Díszudvarán.   Épületgépész hallgatók, tervezők és házépítés előtt álló családok is kaphatnak új ötleteket. A rendezvényen a Műszaki Kart is népszerűsítik. Debrecenben szeptembertől nyolcvannal nőtt az állami finanszírozott mérnökhelyek száma, jelenleg több mint háromezren tanulnak a karon.

A dékán a nyitónapon rendezett konferencián arról beszélt, hogy a folyamatos kínálatbővítéssel próbálják a továbbtanulók számára vonzóvá tenni a képzést.

- A Debreceni Egyetem Műszaki Karán végzett mérnökök mintegy 89 százaléka három hónapon belül el tud helyezkedni. Egy viszont fontos, – és ez a középiskolára vezethető vissza – hogy azok a hallgatók kelnek el lábon, akik tudnak németül, angolul vagy oroszul. Tehát a nyelvi hiányosságok azok, amik visszavetik őket az elhelyezkedés szempontjából – mondta a Szűcs Edit, a Debreceni Egyetem Műszaki Karának dékánja.

Nincsenek megjegyzések