Breaking News

Református iskolák diákjai versenyeztek Debrecenben

Debrecen – Több mint 600 fiatal adott számot tudásáról szombaton a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában. Itt rendezték a Református Iskolák Országos Tanulmányi Versenyét. Bibliaismeretből, matematikából és idegen nyelvből is oldottak meg feladatokat a tanulók, de falmászásban is megmutathatták ügyességüket.

Közös áhítattal kezdődött a Református Iskolák Országos Tanulmányi Versenye a Kölcsey Ferenc Gyakorló Általános Iskolában. A megnyitón Derencsényi István, a Tiszántúli Református Egyházkerület főjegyzője köszöntötte a résztvevőket. Az általános iskolások többek között bibliaismeretből, informatikából, idegen nyelvekből és matematikából mutathatták meg, mit tudnak. Az idei volt a 16. országos református tanulmányi verseny. Minden évben a reformáció hónapjában rendezik meg.

- A reformáció emléknapja előtt néhány nappal fontosnak tartjuk, hogy gyülekezzünk, találkozzunk, hogy ismerkedjünk egymással. Annál is inkább örvendetes ez, mert ebben az évben több református általános iskola van, mint az előző évben volt – mondta el Ember Sándor, a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola igazgatója.

Szombaton nemcsak feladatlapokat töltöttek ki a diákok, műfalmászásban is kipróbálhatták ügyességüket.  A tanulmányi versenyen az ország 39 református általános iskolájából, 644 diák vett részt.
dehir.hu

Nincsenek megjegyzések