Breaking News

Ünnepelnek a katolikusok: Szent Ferenc lelkisége is téma lesz

Debrecen – Hetven éve, október 11-én telepedtek le a ferences és a domonkos szerzetesek Debrecenben: hétvégén a ferencesek ünnepelnek.


A ferences atyák korábban a debreceni Szent István plébánián szolgáltak, a domonkos szerzetesek pedig ma is jelen vannak a Szent László Plébánia életében. A domonkos szerzetesek október 20-21-én tartják megemlékezésüket, a Szent István plébánia közössége pedig október 13-14-én tekint vissza ferences múltjára.

Szombaton 18 órától szentmisével indul a rendezvény, melyet 18.30-tól rövid előadások követnek a templomban. A Szent István Plébánia ferences múltjáról Tóth László plébános beszél. Zarándy Gergely Kleofás témája Assisi Szent Ferenc és lelkisége lesz, de érkeznek vendégek a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumból, akik intézményüket mutatják be, illetve bemutatkozik a Kiss Szaléz Baráti Kör is. Agapé és kötetlen beszélgetés követi az előadásokat.

A vasárnapi program délelőtt 9.30-kor kezdődik: ekkor Kleofás atya főcelebrálásával tartanak ünnepi szentmisét, melyben megemlékeznek a plébánián szolgált ferences atyákról és a templomszentelés 74. évfordulójáról. A szentmise ordináriumaként Pongrácz Zoltán Magyar miséje hangzik majd fel – 45 év után – az énekkar közreműködésével.

A szentmisét követően megkoszorúzzák a Szent István Plébánia falán elhelyezett, a ferences atyák szolgálatára és elhurcolására emlékeztető, 2010-ben elhelyezett és megáldott emléktáblát.

A rendezvénysorozat mindenki számára nyitott.

Nincsenek megjegyzések