Breaking News

2-es villamos: 2013 decemberére épül meg

Debrecen - A város és a kivitelező abban állapodott meg, hogy jövő év tavaszára elkészül a remíz, a pályát pedig decemberre építik meg.


A múlt héten megszületett az előzetes megállapodás az önkormányzat és a 2-es villamos pályáját építő konzorcium között. Az már biztos, hogy együtt folytatják a munkát, de további részleteket akkor nem lehetett tudni. A szerződés módosításához a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek is hozzá kell járulni, csak ezután indulhat újra a munka.

- Most ott tartunk, hogy egy előzetes megállapodás született, a város, úgy érzem, tudta érvényesíteni azokat a feltételeket, amelyek számunkra mindenképpen fontosak voltak. Az alvállalkozók kifizetését, a határidőn belüli teljesítést, az ütemterv város érdekében történő módosítását, és hogy ne lógjunk túl a pénzügyi kereten – nyilatkozta akkor Kósa Lajos polgármester.

A polgármester szerdán közleményt juttatott el a sajtóhoz. Ebben azt írja, a szerződéstervezet szerint 2013. március 18-ra megérkezik az első villamoskocsi és elkészül a fogadóépület, a remíz. 2013. december 20-ra pedig megépül a teljes villamospálya.
dehir.hu

Nincsenek megjegyzések