Breaking News

Adjatok a kutyáknak húst avagy Viszockij Debrecenben

Debrecen – Viszockij egy hónapon belül kétféleképpen is „színre lép” Debrecenben Hobónak köszönhetően, aki új darabot írt az orosz művészről.


Sosem láttam őt, nem hallgathattam Viszockij dalait” – olvasható a színház honlapján Hobo vallomása, aki nemcsak előadja, de fordította is az orosz színész, énekes dalainak szövegét. „Ő belehalt a létező szocializmusba, én túléltem. Dalait meg sem próbáltam úgy előadni, ahogy ő tette. Nem tudok gitározni, így harmóniát, dallamait, sorait a rockzene hangzásával játszom el magyarul. S kizárólag azokat, amelyeket saját hazámban és saját utamon érvényesnek érzek.”

Földes László Hobo kulturális missziós tevékenysége során nem csupán olyan hazai alkotók műveit próbálta közelebb vinni a tömegekhez, mint József Attila, Pilinszky János, Faludy György, nem csupán a középkori költő, Villon verseit, de az amerikai beatnemzedék „prófáját”, Allen Ginsberget és a rockzene egyik legfontosabb személyiségét, Jim Morrisont is. Mellettük nagy kedvence Vlagyimir Viszockij, az orosz színész, költő, az orosz rockzene fenegyereke is. Korábban az Adjatok a kutyáknak húst! című előadással mutatta be Hobo a magyar közönségnek Viszockij munkásságát, most pedig egy olyan darabra készül, mely az orosz sztár és az ünnepelt francia színésznő, Marina Vlady szerelmét dolgozza.

A debreceni közönség egy hónapon belül így kétféle módon is találkozhat Viszockijjal és Hobóval: november 14-én este az Adjatok a kutyáknak húst! megy a Horváth Árpád Stúdiószínházban, pontosan egy hónap múlva pedig a Ballada a két sebzett hattyúról című új darab premierjét tartják.
dehir.hu

Nincsenek megjegyzések