Breaking News

Bemutatják a Csapókerti Közösségi Ház kalendáriumát

Debrecen – Egy új kiadvánnyal ünnepli fél évszázados működését a közösségi ház, mely ebből az alkalomból elkészítette második kalendáriumát.

Mint ahogyan arról korábban a Dehir.hu is beszámolt, alapításának ötven éves jubileumát ünnepli a Csapókerti Közösségi Ház. A jeles alkalmat egy különleges kiadvánnyal teszi érzékletesebbé az intézmény. Kalendárium készült, melyben a közösségi ház tagjai és az egykori alapítók is felidézhették az intézmény életének legfontosabb pillanatait.

A közösségi ház 1962-ben a helyi lakosok összefogásával épült, s azóta is jól működnek a szomszédsági kapcsolatok a Csapókertben. Az ötven éves közösségi házban mindenki megtalálja a számára szükséges szociális, kulturális és közösségi szolgáltatásokat, vonzó és érdekes szabadidős programokat. Az intézményben csaknem 30 civil szervezet és kisközösség talált otthonra, idén július elseje óta a közösségi ház a Debreceni Művelődési Központ tagintézményeként működik.

A már második kalendáriumot a Csapókerti Baráti Kör Közhasznú Egyesület és a DMK Csapókerti Közösségi Ház együtt készítette el. A mű igazi korlenyomat, hiszen általa könnyen felidézhető a közösségi ház építésének folyamata, az alapítás és építkezés előkészítése, valamint a végeredmény, a frissen átadott intézménnyel kapcsolatos érzések és emlékek is. A kalendárium borítója is különleges, egy gyerekrajz díszíti a fedlapot, melyet Tóth Richárd, a Csapókerti Általános Iskola második osztályos tanulója készített.

Az elkészült művel hamarosan bárki találkozhat, kezébe foghatja, átlapozhatja és meg is vásárolhatja, ugyanis november 16-án (pénteken) 17 órakor tartják a 2. Csapókerti Kalendárium hivatalos bemutatóját. A helyszín természetesen nem is lehet más mint maga a Csapókerti Közösségi Ház.

A rendezvény kapcsolódik az 50 éves a Csapókerti Közösségi Ház című programsorozathoz. Az eseményen pódiumbeszélgetéseket, fotókiállítást is tartanak, emellett a csapókerti civil szervezetek is bemutatkoznak majd.
dehir.hu

Nincsenek megjegyzések