Breaking News

Bocsánatot kért a Debreceni Vízmű

Debrecen – Orchideával és süteménnyel kért elnézést a 48 millió forintos vízszámláért a Vagyonkezelő elnöke és a Debreceni Vízmű vezérigazgatója, attól a 79 éves nyugdíjastól, akinek múlt héten pénteken postázták a hibás számlát. Az idős asszonyt meglepte a cégvezetők bocsánat kérése, de a legjobban annak örült, hogy a rossz csekket a kamera előtt téphette szét.

Mint ahogy azt nemrég a Dehir.hu megírta, 48 millió 100 ezer 833 forintos vízszámlát kapott egy 79 éves nyugdíjas. Amikor az asszony meglátta a csekket, leesett az álla. Mint mondta, fel kellett tennie a szemüvegét, mert először azt hitte, rosszul lát, ám szemüvegben is ugyanaz az összeg jelent meg előtte. A számla szerint a nyugdíjas nő két hónap alatt annyi vizet használt el, mint egész Debrecen két nap alatt.

A Debreceni Vízmű Zrt. a Debrecen televízió megkeresésére azt nyilatkozta, félreértés történt, a szolgáltató most állt át új számlázó szoftverre, s az ilyen átállásokban sajnos benne van a hiba lehetősége. Mint kiderült, nem a számlázási program cseréje okozta a gondot, hanem egy diákmunkás a mérőállást helyett az óra gyári számát jelentette le.

A Debreceni Vagyonkezelő elnök-vezérigazgatója és a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója kedden délelőtt meglátogatta a fogyasztót, s személyesen kértek tőle elnézést a kellemetlenségért.

- Ha valaki hibázik, akkor természetes dolognak kellene lennie, hogy ezért elnézést kér, személyesen vagy valamilyen módon próbálja feledtetni a kellemetlenségeket. Természetesen nem szándékosan, hanem egy véletlen adatrögzítési hiba miatt okoztunk problémát a hölgynek – mondta Mészáros József, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Vízmű vezérigazgatója is elnézést kért a fogyasztótól. Ányos József szerint alapvető, hogy egy ilyen helyzetben mindent megtesznek a fogyasztó elégedettségéért.

- A fogyasztói elégedettség nagyon fontos a számunkra, ezért döntöttünk úgy, hogy a kellemetlenségekért nem csak a médián keresztül kérünk elnézést, hanem négyszemközt is, egy személyes találkozó alkalmával – hallhattuk Ányos Józsefet.

Az asszony nem haragszik, szívesen fogadta a megkeresést. Amellett, hogy orchideával, diabetikus süteménnyel és egy tízezer forintos gyógyfürdőutalvánnyal ajándékozták meg, kapott egy új csekket is, amin a 48 millió forint helyett most már csak 5279 forint szerepelt.

- Köszönöm, hogy ilyen gyorsan és rugalmasan elintéződött ez a félreértés. Ez az összeg már teljesen reális, nagyjából ennyiről szoktam számlát kapni. Ezt a csekket már biztosan be fogom fizetni – mondta Dencsák Györgyné.
dehir.hu

Nincsenek megjegyzések