Breaking News

Bölcsész és természettudós professzorokat idéznek fel

Debrecen – A szerdai konferencia az elmúlt száz esztendő orvosprofesszorait bemutató nagysikerű februári előadás folytatása.

A Debreceni Egyetem Professzori Klub az egyetem alapításának 100 éves évfordulója alkalmából, a centenáriumi ünnepségsorozat keretében konferenciát rendez, melyen napjaink elismert professzorai idézik fel bölcsész és természettudós professzorok munkásságát 11 előadásban, két szekcióban. A konferencia november 7-én, szerdán 10 órától lesz a DE OEC Tudományos Konferencia Központjában (Kenézy Villa), a Nagyerdei körút 98. alatt.

A rendezvény kezdetén a résztvevők megtekinthetik a Debreceni Egyetemről a centenáriumi év alkalmából készített dokumentumfilmet. A megnyitó előadásban az európai szintű tudományművelés debreceni múltjáról hallhatnak a vendégek.

A konferencián előadás hangzik el a bölcsészettudományi szekcióban Országh Lászlóról, Hankiss Jánosról, Szabó Istvánról, id. Barta Jánosról és Gunda Béláról. A természettudományi részben Varga Ottó, Rapcsák András, Szalay Sándor, Kádár László, Bognár Rezső és Soó Rezső életét ismertetik.

A program a február 23-án tartott nagy sikerű kezdeményezés folytatása, amikor az elmúlt száz esztendő orvosprofesszoraira emlékeztek előadásokkal.
dehir.hu

Nincsenek megjegyzések