Breaking News

Bronzérem jutott a Debrecennek

Budapest, Debrecen - Nem jutott a döntőbe a Debrecen a vízilabda Magyar Kupában. A védekezés jól ment a Közgép-csapat ellen, a támadás kevésbé.

 
Története során elsőként jutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe a debreceni vízilabdacsapat. Gyöngyösi András tanítványai még szeptemberben, Pécsett harcolták ki a legjobb nyolc közé jutást. Ott a Szentes várt volna a debreceniekre, ám a csongrádiak külföldi útjuk miatt nem vállalták a megmérettetést, így a Debrecen ért oda a legjobb négy közé; a Szolnokkal, a Vasassal és a Szegeddel együtt. A sorsoláson a DVSE az itthon a legnagyobb költségvetésből gazdálkodó Szolnokot kapta ellenfélül a szombati elődöntőre.

A Vasas otthonában, a Komjádi uszodában megrendezett mérkőzésen sok debreceni drukker biztatta helyszínen a csapatot, zengett a „Hajrá, cívisváros!”. A meccs kiválóan indult, Alex Giorgetti hozta el a labdát, aki aztán szabaddobásból be is vette az egykoron Debrecenben játszó szolnoki hálóőr, Decker Attila kapuját. Bő egy perccel később Boris Letica növelte a Debrecen előnyét, Mitrovics pedig kiváló teljesítményt nyújtott a debreceni kapuban. Sajnos azonban Decker is egyre jobban elkapta a fonalat.

A szolnoki gólcsend 5 és fél perc után tört meg. Zivko Gocsics lőtt messziről nagyon pontosan; Mitrovicsnak ezúttal nem volt szerencséje, befért mellette a labda. Giorgetti ellen egymás után fújták be a támadó hibákat, ez megteremtette a lehetőséget arra, hogy a román Georgescu góljával kiegyenlítsen a Szolnok. Végül azonban mégis a Debrecen nyerte a negyedet, Korolija négy másodperccel a vége előtt talált be.

A második negyed elején is kiválóan védekezett a Debrecen, ha pedig épp átjátszották a védelmet, Mitrovics be tudott mutatni egy bravúrt, vagy épp a kapufa segített. Sajnos azonban a másik oldalon is hasonló volt a helyzet, így hiába alakítottak ki nagyobbnál nagyobb helyzeteket Varga Tamásék, nem sikerült növelni az előnyt. A negyed végül gól nélkül zárult.

A félidő után hasonlóan alakult a játék képe, ám egy megúszásból a Szolnoknak csak sikerült egyenlíteni: Pásztor Mátyás lőtte a gólt. Az edzők időkérésekkel próbálkoztak, ami aztán a szolnokiaknak jött be. Megint Pásztor volt eredményes, aki egy középre tett labdát pöckölt be Mitrovics kapujába. A Debrecen ellen megint támadó hibát fújtak, az ellentámadásból pedig újra eredményes volt a Közgép-csapat: Pásztor zsinórban a harmadik gólját lőtte. A debrecenieknek semmi nem jött össze, s a bírók sem könnyítették meg a csapat dolgát. Gyöngyösi András vezetőedző talán még a tőle megszokottnál is nagyobb vehemenciával küldte csatába az utolsó negyedre a fiait.

Ez a játékrész sem a gólparádéról, inkább a kemény védekezésről és a hibákról szólt. Egy perccel a vége előtt Weszelovszky lőtt erősen, de Decker ezt is kifogta, a szolnokiak ekkor már ünnepeltek. És volt is mit, szoros, küzdelmes meccsen ők jutottak a vasárnapi döntőbe. A Debrecen védekezésben felvette a versenyt a Szolnokkal, a támadásban kellett volna pontosabbnak lenni: az emberelőnyös helyzetekből például egyet sem sikerült kihasználni.

A harmadik helyért már nem kell csatázni, az elődöntőben elvérző mindkét csapat megkapja a bronzérmet, így a Debrecen is. Ezt a mérkőzés után már át is adták a cívisvárosiaknak.

Jövő héten egy még fontosabb meccs vár Gyöngyösi András csapatára, szerdán a városi uszodában a Dinamo Moszkvát fogadják az Európa Kupa negyeddöntőjében.

Gyöngyösi András: Csalódott vagyok, mert ezt a Szolnokot meg lehetett volna verni. Sajnos még érződik rajtunk, hogy nem állt össze teljesen a csapat, köszönhetően annak, hogy igen későn is érkeztek játékosok. De hosszú még a szezon, s én úgy gondolom, hogy ha már most ilyen szoros meccset tudunk vívni olyan nagycsapatokkal, mint a Szolnok és a Szeged, a bajnokságban igazán szép eredményt érhetünk el. Most már viszont a Dinamo Moszkva ellen kell készülnünk. Az a célunk, hogy itthon olyan gólkülönbséggel nyerjünk, hogy a kinti visszavágóra ne nagyon maradjon kétesélyes a továbbjutás.

Theodora Férfi Magyar Kupa elődöntő
Debrecen – Szolnoki Dózsa-Közgép 3-5 (3-2, 0-0, 0-3, 0-0)
Komjádi uszoda, Budapest
Előny/gól: 10/0
Büntető/gól: 7/2

Debrecen: Mitrovics, Kállay, Korolija 1, Vindisch, Giorgetti 1, Vindisch, Varga T., Komlósi, Misics, Süveges, Letica 1, Weszelovszky
Vezetőedző: Gyöngyösi András

Szolnoki Dózsa-Közgép: Decker, Gocsics 1, Kovács O., Nyéki Balázs, Hosnyánszky, Vörös, Aleksics, Marnitz, Pásztor 3, Kis G., Tiberiu, Georgescu 1
Szakmai igazgató: Kovács István
dehir.hu

Nincsenek megjegyzések