Breaking News

Decemberben igazi premierparádé várható

Debrecen – Pillangókisasszony, Ballada a két sebzett hattyúról, Hajnali hold – előadások sorával készül a decemberre a debreceni teátrum.

Bővelkedik bemutatókban a november és a december a Csokonai Színházban. November 8-án mutatták be a Weöres Sándor darabból rendezett zenés-táncos mesejátékot, a Holdbeli csónakost.

A különös sorsú festőzseni, Gulácsy Lajos világát idézi meg a Na’ Conxypanban hull a hó – a tervek szerint november 30-án.

Jó hír az opera rajongóinak, hogy a világ egyik legnépszerűbb művét, a Pillangókisasszonyt ismét láthatják a debreceni nézők. Premier: december 7-én.

Ballada a két sebzett hattyúról: Marina Vlady, az ünnepelt francia színésznő és Vlagyimir Viszockij, a brezsnyevi korszak leghíresebb színész-költő fenegyereke szerelmét dolgozta fel Hobo, azaz Földes László. A remekbe szabott, groteszk humorral fűszerezett színpadi  játék tervezett bemutatója december 14-én lesz.

Táncelőadást is hoz a december: Hajnali hold címen a Magyar Állami Népi Együttes produkciója kerül színre a Nagy György-táncbérlet első előadásaként 17-én.

Hobo nemcsak a Viszockij-darab kapcsán kap szerepet, hanem a Vadászatban is: 19-én ugyanis a nagy sikerű dupla album koncertváltozatával lép színre. Karácsony előtt nem sokkal, 23-án pedig a Budapest Klezmer Band játszik a Csokonaiban.

Újra műsorra tűzi a színház a Mesés férfiak szárnyakkal című előadást december 20-án és 21-én.

A két ünnep között pedig felhőtlen kacagást és szórakozást ígér a nézőknek a Csokonai Színház. Feydeau bohózata, a Bolha a fülbe látványos előadásban kerül színre Vidnyánszky Attila rendezésében. Az Új Színház vendégjátékát pedig Mert a mamának így jó címmel láthatják a nézők.

A színház jegypénztárában már kaphatók a decemberi előadásokra is a jegyek.

Nincsenek megjegyzések