Breaking News

Egyelőre nem lesz új hallgatói központ

Debrecen – 455 millió forint volt rá, de a legalacsonyabb ajánlat is 710 millió forint volt. A kormányzati zárolás miatt „jegelik” a beruházást.


Amint arról korábban beszámoltunk, Hallgatói Szolgáltató Központ építenének a Dóczy József utcán. A beruházást főként a hallgatók által nem teljesített kreditek után befizetett 1500 forintos pótdíjakból tervezték finanszírozni. Korábban abban bíztak, hogy amennyiben időben megérkeznek az engedélyek, már tavasszal elkezdődik az építkezés. Az épületre azonban a jogerős építési engedélyt a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Kulturális Örökségvédelmi Irodája csak 2012 márciusában adta ki. Így a kivitelezésre kiírt közbeszerzési felhívás is csak ezután jelenhetett meg. Csakhogy ez eredménytelen lett, tudta meg a Dehir.hu.

Kollár József, a Debreceni Egyetem gazdasági főigazgató-helyettese, fejlesztési igazgatója érdeklődésünkre elmondta, az ár miatt nem találtak kivitelezőt. Azt már mi is megírtuk, hogy a hallgatók eredetileg 300 millió forintot szántak volna a központra, ám ehhez még összegyűjtöttek 155 milliót, így összesen bruttó 455 millió forint állt rendelkezésre. Csakhogy a pályázók ennél jóval magasabb összegért végezték volna el a munkát. A legalacsonyabb ár is 711 millió forint volt, de volt olyan cég is, melynek ajánlatában 860 millió forint volt a végösszeg, így nem tudtak nyertest hirdetni.

Kollár József elmondta, egyelőre nincs döntés arról, hogy kiírják-e újra a pályázatot a kivitelezésre. Ennek az oka, hogy a kormány minapi döntésére 904 millió forintot zárolnak az Debreceni Egyetem idei költségvetéséből, így jelenleg nem a fejlesztések az elsődlegesek az egyetem gazdálkodásában.

Pedig a diákoknak voltak jó elképzelései. Úgy tervezték, a létesítményben kap helyet az új tanulmányi központ, de különböző kulturális rendezvényekre és sportolásra is alkalmas lesz. A Hallgatói Szolgáltató Központ a Dóczy utcán, a kosárlabda-, illetve a mellette található kézilabdapálya helyén épülne meg. A létesítmény szoros kapcsolatban állna majd a szemben lévő teniszpályák helyére tervezett sportcsarnokkal. Különlegessége az lenne, hogy a tetején egy kosárlabdapálya is helyet kapna.
dehir.hu

Nincsenek megjegyzések