Breaking News

Ingyenes fogászati szűrővizsgálat a Klinikán

Debrecen – A szűrőnapokon a szűrés és tanácsadás mellett, amennyiben arra igény van, úgy kezelési időpontot is lehet egyeztetni. A DEOEC Fogorvostudományi Kara a héten szerdán délután és szombaton délelőtt várja az érdeklődőket az ingyenes vizsgálatra.


A DEOEC Fogorvostudományi Kara (Debrecen, Nagyerdei krt. 98.) az idén harmadik alkalommal nyújt lehetőséget Debrecen lakosságának arra, hogy fogászati szűrővizsgálaton vehessen részt. Az elmúlt évekhez hasonlóan két – egy hétköznap délutáni és egy hétvégi délelőtti – időpontban várják az érdeklődőket, hogy mindenkinek lehetősége legyen választani elfoglaltságától függően.

A résztvevők az elmúlt évekhez hasonlóan a fogászati szűrővizsgálat, fogtisztítás mellett részt vehetnek felvilágosító előadásokon, fogászati ismereti játékban is. A gyermekek a játszóházban ismerkedhetnek a szájápolási szokásokkal. Minden korosztályt várnak a szervezők, a különböző kor- és betegcsoportokat érintő témákról előadásokat is tartanak az érdeklődők számára. A terhes édesanyáknak, személyre szabott tanácsadást szerveznek, mert sajnos a rossz szájhigiéné koraszüléshez, kissúlyú újszülött születéséhez is vezethet.

A szűrést szakorvosi felügyelettel magyar és külföldi, negyed -, ötödéves hallgatók végzik. A szűrővizsgálatot követően előzetes kezelési tervet is felállítanak, így a páciensek már a szűrővizsgálat eredményeként információt kaphatnak, milyen jellegű beavatkozások szükségesek a későbbiekben. A szűrőnapokon a szűrés és tanácsadás mellett, amennyiben erre igény van, úgy kezelési időpontot is lehet egyeztetni, és a szükséges ellátásokat az egyeztetése után, a hallgatók a szemeszter folyamán elvégzik. A tömések elkészítése ingyenes, a fogpótlások esetén csak fogtechnikai díjat kell fizetni.

A korábbi szűrővizsgálatok eredményei alátámasztják, hogy a magyar lakosság fogazati állapota rendkívül rossz. Az elmúlt négy szűrőnapon négyszázötvenen vettek részt, a legidősebb nyolcvan a legfiatalabb két éves volt. A szűrésen részt vett felnőtt lakosság átlagéletkora 36 év volt, a megbetegedett fogak száma átlagosan négy volt. A megjelentek

Szűrővizsgálati Napok 2012

November 14. szerda 17-20 óra
November 17. szombat 9-13 óra
dehir.hu

Nincsenek megjegyzések