Breaking News

Ingyenes WiFi Debrecen több pontján

Debrecen – A város hat pontján csatlakozhat majd bárki az internethez laptopjával vagy okostelefonjával.


A debreceni közgyűlés még 2011-ben fogadta el, hogy Debrecen városa közösen pályázzon Nagyváraddal kommunikációs lehetőségek javítására. A program egyik pontja a vezetéknélküli, WiFi és hot spot internet hozzáférési pontok kialakítása, melyre hamarosan sor kerülhet Debrecenben.

A szerdán megjelent Közbeszerzési Értesítőben ugyanis ott van a kivitelezésre kiírt közbeszerzési pályázat. A kiírás szerint a majdani nyertesnek szabad hozzáférésű vezeték nélküli internet (WiFi) elérést biztosító hálózatot kell kiépítenie, s ehhez az eszközöket is szállítania kell. Így például szervert, mediakonvertert, elosztót, vezérlő eszközt és tartóoszlopokat is magában foglal a beruházás.

A kivitelezőnek a város hat pontján kell majd létesíteni WiFi hozzáférési pontot; a főtéren, a Romkertben, a Békás-tónál, a Baltazár Dezső téren, a Halköz téren, valamint a Csapó utcai sétálóövezetben. Amikor tehát elkészül a rendszer, ezeken a helyeken bárki ingyenesen internetezhet majd laptopjával, táblagépével vagy okostelefonjával.

Az ajánlatokat 2013. január 2-áig várják, s az ár lesz a döntő szempont a választásnál.
dehir.hu

Nincsenek megjegyzések