Breaking News

Kósa szerint jó reklám Debrecennek a gyorskorcsolya vb

Debrecen – A polgármester úgy véli, a márciusi világbajnokság jó lehetőség arra is, hogy Debrecent olyanok is megismerjék, akik másképp nem tudnának a városról.


Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatón bemutatták a versenyzők felszerelését. A korcsolya pengéje borotvaéles, nem középen van és nem is párhuzamos a cipő szélével. A balesetveszély elkerülése érdekében a ruha és a kötelező kesztyű is vágásálló.

A sportág különösen a távol-keleten népszerű és az ottani versenyzők a legeredményesebbek, de Magyarország is a legjobbak között van Európában. A rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság március 8-a és 10-e között lesz a Főnix Csarnokban. Az eseményen a várakozások szerint 36 ország 120-130 versenyzője indul. A vébé rendezése 120 millió forintba kerül, melyből 30 millió állami támogatás, a többit a szponzorok és a nemzetközi szövetség fedezi. Kósa Lajos polgármester szerint a gyorskorcsolya világbajnokság nagyszerű reklám Debrecennek.

- Természetesen ez is a város hírnevét öregbíti, Debrecen nevét teszi ismertté a világnak azon a részén is, ahová nagyon nehéz lenne eljutnunk. Olyan emberek jönnek ide, akik egyébként nem biztos, hogy egyáltalán valaha az életben elvetődtek volna a világnak erre a tájára – nyilatkozta Kósa Lajos.
dehir.hu

Nincsenek megjegyzések