Breaking News

Mongóliába mennek majd a hajdú-bihari iskolások?

Nádudvar - Két hónappal ezelőtti kinevezése után először Hajdú-Biharba tett vidéki látogatást Mongólia nagykövetasszonya.

Tugsjargal Gandi többek között a nádudvari kézműves szakközépiskolában járt, ahol a bőrdíszművesek által készített fejfedőt fel is próbálta. Tugsjargal Gandi szerint érdemes lenne diákcsereprogramokat indítani a két ország között.

- Jó lenne az iskoláknak felvenni egymással a kapcsolatot. Közös kiállításokat, tudományos konferenciákat kellene szervezni, hogy a kulturális kapcsolatot erősítsük – vélekedik Tugsjargal Gandi mongol nagykövet.

Tugsjargal Gandi hazájában munkaügyi miniszter volt. Alig két hónapja nevezték ki hazánk mongol nagykövetévé. Ez volt az első vidéki látogatása. A nagykövet Debrecenben találkozott a megyei közgyűlés elnökével. Bodó Sándor szerint a rohamosan fejlődő Mongóliában nagy szükség lenne magyar szakemberekre, például az építőiparban.

- Igényként, lehetőségként fogalmazódott meg, hogy a könnyűszerkezetes  építőipar megjelenhessen Mongóliában. Igaz, a távolságok hatalmasak, de nem is arról van itt szó, hogy a mindennapi munkavégzést végző szakmai állomány jelenjen meg, hanem az a tudás, amit a magyar építőipar már a sajátjának vél – magyarázta a megyei közgyűlés elnöke.

A nagykövetasszony elmondta: jövőre magyar politikusok látogatnak majd Mongóliába, hogy megbeszéljék az együttműködés első gyakorlati lépéseit.
dehir.hu

Nincsenek megjegyzések