Breaking News

Nyert a Maradj talpon!-ban egy debreceni

Debrecen - Somorjai Somának Timur és csapata hozta meg a szerencsét; egy másik vízipólóst győzött le. Megkérdeztük, mire költi nyereményét.


Gyakran tűnnek fel debreceni játékosok a köztévé Maradj talpon! című vetélkedőjében, s nem egyszer komoly nyereménnyel távoznak. Emlékezzünk csak Varga Imrére, a Magyar Rádió debreceni szerkesztőségének volt munkatársára, aki 3 millió 750 ezer forintot nyert, s egyben 21 milliót spórolt a Magyar Televíziónak.

A hétfői adásban ismét láthattunk két debreceni játékost, egyikük, Somorjai Soma debreceni vízilabdázó egymillió forinttal lett gazdagabb.

A középen álló játékos, Pakai Bence – aki mellesleg szintén vízilabdázik – már három párbajt vívott meg sikerrel, s 750 ezer forintos nyereménynél járt. Ekkor azonban Somorjai Somát választotta ellenfelének. Soma a bemutatkozásában elmondta, hogy most épp szünetet tart a vízilabdában, hiszen három szakon tanul a Debreceni Egyetemen. A kommunikáció mellé az oroszt és a finn szakot választotta, ez utóbbit finn barátai és a finn metálzene iránti rajongása okán.

A két vízilabdázó kemény párbajt vívott, Pakai Bencén azonban kifogott a „Kinek a csapatáról szól Arkagyij Gajdar szovjet író ifjúsági regénye?” kérdés. Mivel nem tudta a helyes választ (Timur), s mivel már passza sem volt, Somorjai Soma lett a nyertes.

Már csak egy kérdés volt: hány forint lesz Soma nyereménye? Ekkor felfordult a korong, amint egymillió forint állt. „Már megérte felkelni” – kommentálta nyereményét a debreceni egyetemista.

Az igen elfoglalt Somát két órája között értük el telefonon. Mint elmondta, egy műsort végigállt, mert akkor nem választották ellenfélül. „Olyan nagyon nem izgultam, csak azért szorítottam, hogy ne elsőként válasszanak ki, mert akkor a középen álló játékos még előnyben van, hiszen passzolhat is” – mesélte Soma, aki azért elárulta, gombóc nőtt a torkában, amikor rá esett a választás.

„Tudtam volna a helyes választ a Gajdar-regénnyel kapcsolatos kérdésre, de akkor már csak annak szurkoltam, peregjen le az ellenfelem ideje, hiszen láttam a szemében, hogy nem tud válaszolni” – mesélte az egyetemista, aki nem készült különösebben a megmérettetésre, egyedül a zeneszerzők életét és munkásságát tanulmányozta, komolyzenében ugyanis nincs annyira otthon.

Kérdésünkre, hogy mire költi majd a nyereményét, Soma elárulta, hogy szeretne egy jogosítványt, emellett régi vágya Fiat 500-as, ismertebb nevén egy Topolino.

Soma azt is elárulta, hogy tavasszal végez kommunikáció szakon, s ha ideje engedi, újra vízilabdázik majd a debreceni csapatban.
dehir.hu

Nincsenek megjegyzések