Breaking News

Vitába szállt Kósa Lajossal a Jobbik

Debrecen – A Jobbik debreceni politikusai nem támogatják, hogy kitolják az összeférhetetlenség hatályba lépésének időpontját. 


Amint arról beszámoltunk, ha elfogadják az összeférhetetlenség hatályba lépésének módosítását érintő fideszes javaslatot, akkor a 2014-es országgyűlési választás után még egy fél évig nem kellene lemondaniuk a polgármesteri tisztségükről azoknak a politikusoknak, akiket a következő ciklusra újraválasztanak képviselőnek.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere pénteken úgy nyilatkozott, támogatja a javaslatot. Kósa közölte: a helyhatósági szövetségek az önkormányzati törvény elfogadásakor jelezték, az lenne a helyes, ha az új összeférhetetlenségi szabályok a következő önkormányzati választással lépnének hatályba, hiszen azokra, akiket 2010-ben megválasztottak önkormányzati tisztségviselőknek, még más formában vonatkoztak az összeférhetetlenségi előírások.

A debreceni polgármester álláspontjára sajtótájékoztatón reagált szombaton Kulcsár Gergely, a párt országgyűlési képviselője és Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni elnöke a debreceni Városháza előtt.

A politikusok elmondták, 2014 tavaszán Kósa Lajos is megszavazta a törvényt, s indokolatlannak tartják az összeférhetetlenségi szabályok megváltoztatását. Ezzel szerintük csak azt érnék el, hogy a polgármester-képviselők „még egy fél évig legalább két jól fizető politikai pozícióért kaphatnának milliókat az adófizetők pénzéből.” A politikusok tájékoztatójuk végén felszólították Kósa Lajost, hogy ne támogassa a javaslatot.

Nincsenek megjegyzések