Breaking News

Gyógyíthatatlan daganatos betegeknek segítenek

A Nárcisz a palliatív és hospice ellátásért alapítvány a végstádiumú daganatos betegek megfelelő ellátása érdekében jött létre.

A végstádiumú, daganatos betegek ma is kapnak lelki támogatást a Klinikán, de nem szervezett formában. Az ilyen betegek ellátásának javítását tűzte ki célul a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának elnöke. Dr. Paragh György pénteken jelentette be a Nárcisz a palliatív és hospice ellátásért alapítvány létrehozását. Mint mondja: a kezdeményezés nagyon sok beteget érint.
Összefogás a daganatos betegek ellátásának javításáért

- A szív- és érrendszeri betegségek után a leggyakoribb halálok a daganatos halálozás, éppen ezért úgy gondoljuk, hogy a gyógyíthatatlan daganatos betegeknek a megfelelő ellátása érdekében lépni kell. Az alapítvány gyakorlatilag ezt célozza meg – magyarázta Dr. Paragh György, a DEOEC elnöke.

Az alapítvány létrehozását és jövőbeli működését az egyetem, a református egyház, és a közoktatási intézmények is támogatják. Porkoláb Gyöngyi kuratóriumi elnök a pénteki tájékoztatón elmondta: a Méltóság mezeje programban résztvevő iskolák tanulói segítették elsőként az alapítványt.

- Az első bevétele 100 000 forint, amit debreceni általános iskolások munkáinak az értékesítéséből tudunk az alapítványba betenni. Nagyon fontosnak tartom ezt az első bevételt, hiszen olyan gyerekek kezének a munkájából adódik, akik évek óta részt vesznek a programban – mondta el Porkoláb Gyöngyi, a Nárcisz a palliatív és hospice ellátásért alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az alapítvány célja az önkéntes segítők képzése, a hospice ellátás feltételeinek javítása és egy otthonápolási csoport alakítása. Ezentúl az orvostanhallgatók és nővérek oktatásában is nagyobb hangsúlyt kaphat a hospice tevékenység.

Nincsenek megjegyzések