Breaking News

Marad a Nagyerdőn a Campus Fesztivál

Debrecen - Az új Loki-aréna építése miatt idén elköltözik a nagyerdei stadionból a Campus Fesztivál. Most az is kiderült, nem mennek messzire.

Ahogy azt korábban a Dehir.hu is megírta, a már építési engedéllyel rendelkező, leendő Loki-aréna kivitelezése miatt jövő nyáron minden bizonnyal el kell költözzön a fesztivál a nagyerdei stadionból, s ha januárban az önkormányzat valóban szerződést köt a kivitelezővel, akkor már biztossá válik, hogy új helyszínen fogják megrendezik a Campus Fesztivált.

Miklósvölgyi Péter főszervező korábban elmondta, semmiképp nem akarják elvinni a Nagyerdőről a Campust. „Az egyetem közelsége és a városrész különlegessége miatt is lett annyira sikeres a rendezvény, egy másik helyszínen ez nem lenne így” – hallhattuk akkor Miklósvölgyit.

Az új helyszínt péntek délelőtt jelentették be a városházán. A Campust 2013 nyarán a Vidámparkban és az Oláh Gábor utcai sporttelep Vidámpark felőli részén rendezik meg. A fesztivál főbejárata a Vidámpark bejárata lesz, máshol nem is engednek be senkit, hogy óvják a környezetet. A Vidámparkban a játékok estig üzemelnek majd, s szeretnének minél több programot szervezni ott a gyermekes családoknak is. A koncerteknek a sporttelepen felállított színpadok adnak majd helyet. Pontos dátum még nincs: július harmadik vagy negyedik hétvégéje között választanak hamarosan a szervezők.

A polgármester szerint a fesztiválozók nem fognak csalódni az új helyszínben, mivel ott jobban el fog férni a rendezvény.

- A terület nagyobb mint amit eddig használtak, tehát biztos, hogy a 30-40-50 ezres közönség is kényelmesen elfér. A Fesztivál nappal a Vidámparknál lesz, az esti programokat, koncerteket pedig az Oláh Gábor utcai Sportcentrum Vidámpark felé eső részén rendezik majd meg – nyilatkozta Kósa Lajos polgármester.

Miklósvölgyi Péter jövő júliusra is színvonalas rendezvényt ígért. A fesztiváligazgató egyelőre csak néhány hazai sztár várható fellépéséről számolt be. A nemzetközi hírességek listája még titkos.

- A Tankcsapda nyilván kihagyhatatlan, itt lesz a számításaink szerint a Quimby, tárgyalunk Ákos menedzsmentjével is, úgyhogy azt gondolom, minden igényt kielégít majd a rendezvény – mondta a fesztiváligazgató.

A programokról a főszervező korábban azt mondta, szeretnék Debrecenbe csábítani a Scootert, velük már folynak a tárgyalások. Több külföldi zenekar is ott van a szervezők kívánságlistáján, de szerződést a többi fellépővel csak annak függvényében kötnek, mire jutnak a német elektronikus zene nagyöregjeivel.

Nincsenek megjegyzések