Breaking News

Debrecenben is arról beszéltek, hogyan kellene jól bánni az energiával

Egy nemzetközi konferencián tanácskoztak az energiatakarékosságról, szóba került lehetőségként az energiakávézó is.
Hét ország tíz szervezetének képviselői tartottak tanácskozást a hatékonyabb energiaszabályozásról Debrecenben. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat által támogatott projekt fő célja olyan stratégiák kidolgozása, amelyek a megújuló energia használatára és a tudatos energiafogyasztásra ösztönzik a családokat.

A tanácskozást vezető Olaszország mellett Szlovénia, Horvátország, Lengyelország, Németország és Ausztria szakemberei látogattak Magyarországra. Olyan ötletekről beszéltek, mint például az energiakávézó, ahol az energiafejlesztés javításáról kaphatnak információt az emberek. 

A Megyei Önkormányzat 44 projekthez kapcsolódó pályázatot támogatott eddig, ezzel lehetővé téve családok otthonainak energiatakarékosabbá fejlesztését. Tasi Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta, hogy területi önkormányzatként nagyon fontos, hogy klímavédelmi ismereteket szerezzenek és továbbítsanak. 

- Korunk egyik legnagyobb kihívása most az energiával való gazdálkodás és az úgynevezett üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése. Ezen a területen is a legfontosabb a személetformálás – mondta Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke.

Nincsenek megjegyzések