Közeledik a helyi iparűzési adó (HIPA) feltöltési kötelezettség teljesítésének a határideje. Szeretnénk felhívni figyelmüket arra, hogy időben fel tudjanak készülni az esetleges helyi iparűzési adóelőleg kiegészítés teljesítésére.
A feltöltés teljesítésének - általános - határideje: 2011. december 20.
Változatlanul azoknak az adózóknak kell az iparűzési adóelőleget kiegészíteniük, akik egyébként a társasági adó tekintetében is feltöltésére kötelezettek. A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. Törvény jelenleg hatályos szövegezése szerint a társasági adó hatálya alá tartozó, kettős könyvvitelt vezető belföldi illetőségű adózónak és a külföldi vállalkozónak – amennyiben az adóévet megelőző adóévben az éves szinten számított árbevétele az 100 millió forintot meghaladta –, a helyi iparűzési adóelőlegének összegét a várható éves fizetendő adó összegére az adóév december 20. napjáig ki kell egészítenie.
A befizetést Hajdúböszörmény város Polgármesteri Hivatal Iparűzési adó számla javára a 11738060-15372514-03540000 számlaszámra kell teljesíteni.
A helyi iparűzési adóelőleg-kiegészítés összegéről a hajdúböszörményi önkormányzati adóhatóság által rendszeresített 2011. évi állandó jellegű helyi iparűzési adó feltöltési kötelezettségről bevallása nyomtatványon kell a bevallást megtenni. A jelzett nyomtatvány a honlapunkról (itt) letölthető. vagy (Letöltések /Hivatal dokumentumai/ Osztályok dokumentumai /Pénzügyi osztály/ Adóügyi nyomtatványok)