Coulibaly még mindig Debrecenben van – interjú a csatárral

Még mindig nem hagyta el Debrecent Adamo Coulibaly. Ez persze nem azt jelenti, hogy a francia csatár meggondolta magát, és marad a Lokiban. A támadó folyamatosan tárgyal, miközben itteni ügyeit próbálja lezárni. Az elmúlt két szezon gólkirálya őszintén beszélt a Debrecen Televízió sportműsorának, a Hajrának! Debrecenről és a további terveiről.

DTV: Már egy ideje eldőlt, hogy nem maradsz a Lokinál, mégis Debrecenben vagy. Miért?

Adamo Coulibaly: Több ajánlatom is van külföldi országokból és Magyarországról is. Egyelőre a nekem is megfelelő ajánlatra várok, aztán utazom.

DTV: És meddig vársz?

Adamo Coulibaly: Van már egy-két igazán jó ajánlatom arab országokból. Arra várok, hogy visszahívjanak. Ha nem hívnak, akkor is van hová mennem. Más országokba, vagy más magyar csapathoz, de a magyar bajnokság az utolsó opció. Európa több országából is van ajánlatom, szeretnék igazán jó csapatban játszani, a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában pályára lépni. Ha ilyen lehetőség adódik, azonnal belevágok.

DTV: Hová igazolnál legszívesebben?

Adamo Coulibaly: Természetesen a francia vagy az angol első osztály lenne a vágyaim netovábbja. Mindenki szeretne ebben a két országban játszani. Jó csapatok vannak, magas színvonalú a bajnokság, sok a jó játékos, és nagyobb kihívás ott megfelelni. Persze ha ez a két ország nem jön össze, akkor más bajnokság is szóba jöhet. Nem félek a változástól, négy éve Magyarországra is úgy jöttem, hogy semmit nem tudtam az országról. Ha komoly angol vagy francia ajánlatot kapok, azonnal igent mondok, ha nem, lesz más ajánlat, abban biztos vagyok.

DTV: Milyen érzésekkel hagyod itt a várost?

Adamo Coulibaly: Ha a szurkolók foglalkoznak veled, és érdeklődnek felőled, az azt jelenti, hogy valamiért megkedveltek. Sokan megállítanak az utcán vagy a bevásárlóközpontban, és megkérdezik, hová igazolok, miért nem maradok Debrecenben. Mondják, hogy mennyire szeretnek, és hogy ne menjek el, ez természetesen jól esik, de a futballista élete ilyen, négy évet játszottam itt, és úgy érzem, váltanom kell. Azt nem mondom, hogy sosem térek vissza, meglátjuk, mit hoz a jövő. Számomra fontos, hogy jó emlékek maradjanak meg rólam.

Forrás: Dehir.hu