Kína 41 városában is köthető biztosítás a telihold élvezetére az őszi Holdünnep idején. A fesztivál az év kínai naptár szerinti nyolcadik holdhónapjának tizenötödik napján, teliholdkor csúcsosodik ki, tradicionálisan ez volt az őszi terménybetakarítások lezárásának napja.
A kizárólag interneten köthető biztosítást Kína legnagyobb online shopját üzemeltető Alibaba Group és az Allianz kínai üzletága dobta piacra. A biztosítást Shanghai, Guangzhou és Shenzhen városának lakói köthetik meg, 20 jüan (körülbelül 735 forint) értékben. A biztosítást 50 jüant fizet, amennyiben az ügyfél nem látná a Holdat az ünnep idején.

Kína 41 városában élő emberek, beleértve a fent említett három várost, valamint a fővárost, Pekinget, 99 jüan díj ellenében akár 188 jüan kártérítést is kaphatnak, ha az időjárás hibájából nem látnák a holdat. A biztosítást kötők egy doboz holdsütit is kapnak ajándékba.


Az Allianz közlése szerint limitált számban értékesítik a biztosításokat az interneten, amely akkor fizet, ha a városokban felhős, ködös az idő a fesztivál idején.

Forrás: