A debreceni erőmű

Debrecen – Erőművi dolgozóinak csaknem a harmadát akarja elküldeni az E-ON- tudta meg a Debrecen Televízió. A leépítés a debreceni egységet is érinti, de egyelőre nincsenek pontos információk- számol be a dehir.hu

A Debrecen Televízió több forrásból is úgy értesült, hogy a cég ősszel 30 százalékos létszámleépítésre készül. Információnkat megerősítette az erőmű helyi szakszervezeti titkára is. Kun László telefonon elmondta: a tervezett elbocsátásokat az E.ON igazgató tanácsának egyik tagja jelentette be a napokban tartott dolgozói fórumon.

A szakszervezeti vezető összesen mintegy 50 fő elbocsátásáról tud, de hogy Debrecenben ez hány pontosan hány ember érint majd, egyelőre nem tudta megmondani. Úgy tudjuk a döntést a cégvezetés az alacsony hődíjakkal indokolta, ami jelentős veszteséget okoz a társaságnak.
Amint arról a Dehir.hu korábban már többször beszámolt, az E.ON a kombinált ciklusú debreceni és nyíregyházi erőművei üzemeltetésének szüneteltetését kérte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól.
Az erőmű kiesése miatt megállapodást kötött a város a Debreceni Hőszolgáltatóval valamint az E.ON-nal a régi gőzkazánok felújításáról és további fejlesztésekről, hogy üzemzavar esetén se maradjanak távhő és melegvíz nélkül a debreceni családok.