Debrecen – Rangadót nyert a DVSC-TVP a női kézilabda NB 1 első fordulójában. A Békéscsaba elleni meccsről a Loki szurkolók sem hiányoztak. Még szerencse, mert nagyon hiányoztak volna. Jegyzet.

Varga József azt mondta annak idején, még az első debreceni korszakában: a lyányok angyalok, egyszerűen ezért lett ő inkább női kézilabda edző, mintsem férfi. Az más kérdés, hogy a Békéscsaba elleni rangadó első félidejében kis túlzással a poklot is megjárta, mikor a nagy rivális már négy góllal vezetett. Aztán egy-két piros-fehér angyal (Siska Pálma, Kudor Kitti stb.) elkezdett repkedni a levegőben és a lányok – szinte varázsütésre – megfordították a meccset.

Újra itt van a nagy csapat! (Fotó: Nagy Gábor)
Újra itt van a nagy csapat! (Fotó: Nagy Gábor)

Persze, ebben közrejátszott a pokoli hangulat is, amit a Loki ultrái teremtettek, akik ezúttal nem tüntettek, hanem végigszurkolták a mérkőzést. És milyen jól tették… A focimeccsekről a kötelező szurkolói regisztráció miatt távol maradó drukkerek végigdobolták, énekelték, üvöltötték a Békéscsaba elleni rangadót. Akkor sem bántották a lányokat, amikor hátrányban volt a csapat, csak biztató szó jött a lelátóról. A győzelmet jelentő erősítést jelentették, a mindig stabil hátországból.

„CSAK NÉGY BETŰ, DE NEKÜNK EZ AZ ÉLETÜNK! LOKI!” Ez a felirat várta a debreceni lányokat a mérkőzés kezdetekor. Ezt olvasva és a véget nem érő rigmusokat hallgatva valószínűleg még a sporteseményre ritkán járó laikus is úgy érezné magát a pályán mint a „Rettenthetetlen” William Wallace. Bárki jön is szembe és akárhány embert is hoz magával, mi le tudjuk győzni.

A győzelem összejött és a B-középben felharsant egy régen hallott, de ismerős dal: Újra itt van a nagy csapat!

Hogy az idei Loki valóban nagy csapat lesz-e, azt egy meccs után nehéz lenne megmondani, de hogy erre utaló jelek akadnak bőven, az nem kétséges. Az erőnléttel egészen biztos nem lesz gond, elég ha csak arra gondolunk, hogy a Békéscsaba elleni meccsen az első félidőben még száguldozó vendégek a másodikban már csak a rendszámot olvasták a debreceni játékosok hátán. Aztán: vannak dönteni képes egyéniségek, van egy tapasztalt edző és újra van pénz, azaz stabil háttér is. De ami mindennél fontosabb: van egy egymásért küzdő, egy irányba húzó igazi közösség, azaz újra itt van a csapat, ami egyszer még lehet nagy csapat is.