A hajdúböszörményiek régi vágya teljesültHajdúböszörmény – Az itt lakók több mint két évtizedes vágya teljesült, a korábbi piacot ugyanis sokan csak hodálynak csúfolták. A 400 millió forintos beruházás egy év alatt készült el-írja a dehir.hu

Mint a lakodalomban: vidám muzsikától és tapstól volt hangos az új hajdúböszörményi vásárcsarnok. Átadását már az árusok és a leendő vevők is régóta várták.

A hodálynak csúfolt régi csarnok helyett egy új, korszerű fedett piac épült. A kivitelező egy év alatt húzta fel a kétszintes épületet.
- Közel 1800 négyzetméteres az épület, egy 600 négyzetméteres piaccsarnokból és 18 üzletből áll. A földszinten és az emeleten irodák vannak, az egész épület akadálymentes – tájékoztatott Komoróczy Tibor, a NOVA-BAU Kft. ügyvezető igazgatója.
A csarnokot a református és a görög katolikus egyházképviselője is megszentelte. Az épületet a város napja tiszteletére adták át a város lakóinak.
- Volt korábban egy csarnok Böszörményben, csak olyan szerencsétlenül építették meg, hogy nem lehetett semmire se használni: sötét volt, huzatos, nem volt alkalmas vásárok, piacok megrendezésére. Télen-nyáron a szabadban árusítottak, nyáron még határeset, de télen ez kegyetlen. Így most régi álmunk valósult meg – mondta el Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere.
Az új vásárcsarnokban több mint 80 elárusítóhely lesz. A beruházás 400 millió forintból, a városrekonstrukciós program részeként épült fel.