Bővül a Termelői Udvar


Debrecen – Egyre népszerűbbek a debreceniek körében a termelői piacok. Most két újabb városrész lakói örülhetnek-írja a dehir.hu

Amint arról a Dehir.hu beszámolt, tavaly novemberben Termelői Udvar nyílt a Simonffy utcai Ifjúsági Ház udvarán. A zsinagóga szomszédságban található udvarban majd’ egy tucat termelő kínálja portékáját minden héten csütörtökön 13 órától 18 óráig.
Termelői Udvar az Ifjúsági Ház udvarában
Lehet kapni zöldséget, gyümölcsöt, kenyeret, pékárut, tejtermékeket és sajtokat. De bőséges a választék húsból is: a házi füstölésű szalonnáktól és kolbászoktól kezdve a mangalica termékeken át a házi csirkéig, libáig van minden.
Nyáron aztán ellátogattunk az udvarba, ahol személyesen is meggyőződtünk arról, hogy van olyan piac, ahol júniusban a földieper, télen az alma a sláger, s az árus reggel maga szedi a gyümölcsöt, amit délután elad.

Most újabb jó hírrel  szolgálhatunk a termelői piac kedvelőinek. A Termelői Udvar ugyanis tovább terjeszkedik, e hét szerdától két újabb helyen várják a vásárlókat, akik így már a hét három napján, három helyszínen kereshetik a Termelői Udvar árusait.
Ezentúl szerdánként 14 és 18 óra között a Füredi út és Szabó Lőrinc utca sarkán található étterem udvarán ugyanazok a termelők várják az érdeklődőket, akik csütörtökönként az Ifjúsági Ház udvarán árulnak.
Az egyik új helyszín
Péntek délutánonként pedig ugyancsak 14-től 18 óráig a Veres Péter utca és a Vámospércsi út sarkán lévő gazdabolt udvarán tartanak piacot, de itt már más termelőkkel találkozhatnak a vásárlók.
Nagyné Zsuzsa, a Termelői Udvar ötletgazdája a Dehir.hu kérdésére elmondta, azért döntöttek a terjeszkedés mellett, mert a városnak ezen részein még egyetlen termelői piac sincs, így az itt élőknek eddig sokat kellett utazni, ha ilyen piacra akartak menni.