Bowie 1976-banDebrecen – A szédülés után David Bowie filmjét láthatják a nézők. A vetítés ingyenes, rossz idő esetén a multimédia-terembe kerül-írja a dehir.hu

A Modem tematikus filmklubjában szeptemberben három filmet vetítenek le a “Still. Fotográfia a múzeumba”n című kiállításhoz kapcsolódóan. Hitchcock Szédülése után David Bowie 1976-os moziját, A földre pottyant férfit láthatják a nézők szeptember 17-én, 20 órai kezdettel.

A popsztár ebben egy rendkívül titokzatos személyiséget alakít, Thomas Jerome Newtont, aki váratlanul megjelenik New Yorkban. Furcsa külseje ellenére intellektuális képességei és tudományos ismeretei messze túlszárnyalják a jelenlegi emberi tapasztalatokat. Találmányai olyan eredetiek, hogy képesek forradalmasítani az országos kommunikációs hálózatot és három év alatt az USA leghatalmasabb kommunikációs központját tudja létrehozni. Ám egyesek megérzik, hogy Newton tudása nem evilágból származik és megpróbálják a maguk érdekeinek szolgálatába állítani. A 138 perces angol sci-fit Nicholas Roeg rendezte.
A következő alkalommal pedig egy magyar filmet fognak vetíteni a sorozat keretében a Modemben. Pálfi György moziját, a Final Cut  – Hölgyeim és Uraim című játékfilmet szeptember 24-én láthatják a nézők.
A Modem kertmozija ingyenes, rossz idő esetén a filmet a multimédia-teremben vetítik le.