DSBK: Eredményesen sakkoztak a fiatalokA DSBK legfiatalabb játékosai vettek részt az 5. alkalommal megrendezett ebesi ifjúsági versenyen. Sós Bacu és Kacsándi Lili Fruzsina a 12 év alattiak között, míg Szabó Natália és Aranyi Marcell a 18 év alattiak csoportjában indult.
Bacu végig magabiztosan játszott, 100%-os teljesítménnyel nyerte e versenyt. Látszott rajta: élvezi a játékot, és minden ellenfelet komolyan vett. Volt, akit kombinációban játszott túl, de akadt, akit a végjátékban vert meg.
Nagy meglepetés viszont a nyáron hozzánk került Kacsándi Lili szereplése - aki még nem töltötte be a 10 évet - hiszen csak Bacutól kapott ki, a többi partiját mind megnyerte, így a csoport második helyén végzett. Az utolsó fordulóban egy megnyitási csapdában fojtott mattot adott sötéttel!
Nati és Marci a nagyok között jó partikat játszott, több győzelmet is arattak, de kiderült, a nagyok között ők még kicsik. Nati az I-es korcsoport női játékosa elleni rájátszásban megszerezte a verseny legjobb női játékosa díjat. Jó volt látni, hogy komolyan veszik a versenyt és ennek meg is lett az eredménye, hiszen mindketten 7 partiból 4 pontot szereztek.
A kísérő szülők kitalálták, hogy ők is sakkozgatnak, amiből 4 fős 2 fordulós körverseny kerekedett, melyet Aranyi Laci nyert.
I. korcsoport - 2001.12.31 után születettek
hely
Név
Pont
1.
Sós Barnabás
7,0/7
2.
Kacsándi Lili Fruzsina
6,0/7

II. korcsoport - 1996.01.01-2001.12.31
7.
Szabó Natália
4,0/7
8.
Aranyi Marcell
 4,0/7
Forrás:sakkbaratok.uw.hu