A Skafunderz is a továbbjutók közt vanDebrecen – Sokakban felmerült a kérdés: miért van szüksége egy tíz éve működő, befutott zenekarnak az RTL-es szereplésre?-kérdezte a zenekar vezetőjét a dehir.hu

Amint arról beszámoltunk, hétvégén továbbjutott az RTL Klub X-Faktor tehetségkutatójában a debreceni Skafunderz. A ska banda egy saját számot adott elő, amire állva tombolt a közönség (a produkciót itt nézhetik meg). A Dehir.hu a banda frontemberét, Rácz Tamást, Raczét kérdezte.
A Skafunderz is a továbbjutók közt van
Dehir.hu: Meglepődtünk a Skafunderz szereplésén az X-Faktorban. Úgy gondolnánk, egy alapvetően ismert és elismert zenekarnak nincs erre szüksége. Miért indultatok el mégis?
Racze: Valóban sokan ismerik a zenekart, de inkább csak a keleti országrészben, a fővárosban és a Dunántúlon már kevésbé. Ezen szeretnénk változtatni, szerettük volna felkavarni körülöttünk az állóvizet.
Dehir.hu: Volt vita arról a zenekarban, hogy jelentkezzetek az X-Faktorba?
Racze: Volt, természetesen, de aztán leültünk, átbeszéltük a lehetséges negatív és pozitív hatásokat, és úgy döntöttünk, egy próbát megér.
Dehir.hu: Mitől tartottak azok a tagok, akik ellenezték, hogy belevágjatok?
Racze: Ugye az első alkalommal ránk bízzák, hogy mit adunk elő, később azonban lehetnek tematikus esték, s akkor jöhetnek olyan előadók, olyan dalok, melyek nem annyira passzolnak hozzánk.  Magyarán, a Coco Jambo-effektustól tartottunk.
Dehir.hu: Ha nem saját dalt kell majd előadnotok, átformáljátok Skafunderz-stílusúra?
Racze: Persze, de azért ugye ott már meg van kötve a kezünk, hiszen például a szöveget nem változtathatjuk meg. A következő fordulóban például más előadó dalát hallhatják majd tőlünk a tévénézők. Na, arra nem biztos, hogy nagyon büszkék leszünk.