Drámai végjáték az ebesi katlanban


Fotó: ebesikse.gportal.hu

Ebes – A labdarúgó NB III újonca a 85. percben még vesztésre állt, a végén mégis az éllovas Tiszaújváros bánkódott. A kis Loki nagyon kikapott Létán-írja a dehir.hu

A labdarúgó NB III-ban a 48 csapatos teljes mezőny egyetlen – mostanáig – veretlen csapata veszítette el veretlenségét a tavaly még a hajdú-bihar megyei bajnokságban vitézkedő Ebes otthonában.
Az NB III keleti csoportjának éllovasa, a Tiszaújváros már az első félidőben is nehéz pillanatokat élt át Ebesen, hiszen a hazaiak két támadása is kapufával végződött. A második félidőben parázs hangulatú lett a mérkőzés, a pályán és a pálya környékén is dúltak az indulatok. Feczkó Tamást, a hazaiak edzőjét a játékvezető piros lappal a kispadról a nézőtérre küldte. Nem sokkal később, a 71. percben jött a vendégek vezető gólja: egy kavarodást követően Dávid Zoltán közelről lőtt a hazai kapuba. Az ebesi Bakonszegi Attila kiállítását követően tovább fakultak a hazai remények, ám a hajrában jött a feltámadás: előbb kezezés (86.), majd a kapus, Hamar Zsolt szabálytalansága (91.) miatt rúghatott büntetőt a hazai csapat, és Jeremiás Gergő mindkétszer higgadt ítélet-végrehajtó volt – Hamar kiállítása nyomán a második esetnél már egy mezőnyjátékos, Lippai Gergő állt a vendégek kapujában. Az Ebes hazai pályán százszázalékos: három meccs, három győzelem.
Hatvan – Kazincbarcika              2–1
Nyírbátor – Ferencváros II           4–0
Létavértes  – DVSC-DEAC          5–1
Putnok – Veresegyház                4–1
Felsőtárkány – Jászapáti            3–2
Cigánd – Eger                            3–2
Hajdúböszörményi TE – REAC    3–2
Ebes – Tiszaújváros                    2-1
A tabella élén az egyaránt 12 pontos Hatvan, Tiszaújváros és Ebes áll, a negyedik Hajdúböszöménynek 10, az 5. helyezett Létavértesnek és a 6. helyen álló DVSC-DEAC csapatának 9-9 pontja van.