Debrecen – A Latinovits Színház vezetősége még idén felülvizsgálja az intézménybe tervezett funkciókat, ezután az önkormányzat aktualizálhatja a műszaki terveket- írja a DTV nyomán a dehir.hu

Az önkormányzat már kifizette a 4 milliárd forintos vételárat, ennek ellenére 5 év után még mindig nem működik a Csapó utcai bevásárlóközpontban a színház.
Pallás György az MSZP debreceni választmányának elnöke csütörtöki tájékoztatóján azt mondta, már arról is lemaradt a város, hogy ez legyen az első Latinovitsról elnevezett színház az országban, mert Budaörs megelőzte Debrecent. A szocialista politikus szerint az épület fenntartásának havi költsége fél millió forintjába kerül az adófizetőknek, és hiába ígérte a Fidesz frakció Halász János államtitkárra hivatkozva, hogy rövid időn belül rendeződik a probléma, nem történt semmi.
A Városháza közleményben reagált a szocialista párt sajtótájékoztatóján elhangzottakra. Mint írják, nem igaz, hogy az új színház épületét a városvezetés álmodta meg, és az sem, hogy nem széleskörű konszenzus alapozta meg a fejlesztési tervet. A gazdasági válság külső források hiányai miatt nem sikerült a színháztechnikára és a belső építészetre forrást találni.
Kósa Lajos polgármester a Csokonai Színház 2013-2014-es évadának kezdetén kiemelt célként fogalmazta meg a Latinovits Színház befejezését, és azt kérte az új színház vezetésétől, hogy idén vizsgálja felül az intézménybe tervezett funkciókat. Mindez feltétele annak, hogy az önkormányzat aktualizálja a műszaki terveket úgy, hogy a beruházás megvalósítása költséghatékony és szakaszolható legyen, valamint reális alapot jelentsen külső forrás biztosítására.
A név használatával kapcsolatban megjegyzik, az új színházépület elnevezése az “Európa Kulturális Fővárosa” pályázatban már szerepelt, a névválasztáshoz a debreceni önkormányzat megkapta a család beleegyezését. Az, hogy az országban más színház is méltán felvette a Latinovits nevet, sem a színház-szerető közönség, sem pedig a szakma számára nem okozhat gondot, mivel egy budapesti, vagy egy kecskeméti sem értetlenkedik akkor, mikor meghívást vagy jegyet kap a Katona József Színházba – zárja közleményét a Városháza.