Fecskebúcsúztatót tartanak a Pusztai Állatparkban

Fotó: Pusztai ÁllatparkHortobágy – Fecskefigurát és műfészket is készíthetnek a gyerekek jövő szombaton a Hortobágyon, ahol a délre induló fecskéket búcsúztatják-írja a Dehir.hu

Feltartóztathatatlanul megérkezett az ősz a Hortobágyra is, melynek egyik jele, hogy a fecskék is készülődnek hosszú vándorútjukra a messzi dél felé. Egyre gyakrabban láthatjuk őket tömegével gyülekezni villanydrótokon, háztetőkön. Egy vidám, izgalmas nap keretében szeptember 21-én, szombaton a Pusztai Állatparkban is elbúcsúztatják a puszta kedves kis madarait.

A színes programokban gazdag napon a gyermekek kézműves foglalkozáson fecskefigurát készíthetnek, melyet aztán hazavihetnek. Az Állatparkba való belépésnél a fiatalok egy papírfecskét kapnak, melyre ráírhatják üzeneteiket a fecskéknek, és távozáskor felakaszthatják az Állatpark „Madárfájára”. Agyagból műfészket is lehet csinálni, melyet tavasszal, saját kezűleg helyezhetnek ki a gyerekek az Állatpark leendő lakóinak.
Ezek mellett lesz fecskefészek-számlálás a Pusztai Állatpark területén, szamaragolás Violán és Vilmoson, két szelíd, fecskehasú szamáron, és persze fecskekvízben is összemérhetik tudásukat a gyermekek.
A felnőttek is hasznos és érdekes információkkal lehetnek gazdagabbak a különböző fecskefajokkal kapcsolatos kiállításunkon, és természetesen lesz régi, magyar háziállat-bemutató és állatsimogató.