Sakkhír

Felemásan szerepeltek a hajdú bihari fiatalok a sakk Európa Rapid Bajnokságon Montenegróban szeptember 25-26 közt!
Minden korcsoportban 9-9 sakkpartit játszottak az ifjoncok. A teljes játszmára 15-15 perc állt rendelkezésre. Ezen idő alatt vagy mattnak vagy feladásnak kellett történnie, ellenkező esetben az vesztett, akinek lejárt az ideje.

A fiúk közül Donka Máté és Kajtár Gergő a 16 év alattiak között próbált helytállni, de az igen erős mezőnyben 2-2 pontot szerezve a mezőny vége felé zártak. A 18 év alattiaknál Győrrfy Péter Pál pedig 1,5 pontot szerzett. Van még hová fejlődniük, de részvételükkel képviselték a magyar színeket.

A hölgyek sikeresebbnek bizonyultak! A 10 év alattiaknál a hajdúböszörményi Ollé Rebeka Sára valaint a debreceni Hajdó Hanna egyaránt 5-5 pontot gyűjtve az igen előkelő 7.-8. helyen zártak.
18 év alatti kategóriában a szintén hajdúböszörményi Karikás Marianna igen nehéz mezőnyben 4 pontot szerzett és éppen kicsúszva a TOP10 ből, 11-iknek zárt.
A legnagyobb sikert a 16 év alatti Gál Hanna Krisztina érte el! Az előzetes nevezések alapján ötödik helyen kiemelt debreceni hölgy rácáfolva a várakozásra, egyetlen vereséget elszenvedve, egy döntetlen mellett megnyerte korcsoportját és ezzel nagy dicsőséget szerzett önmaga, debreceni Huszár Gál iskolája, dr. Hazai László és Mester Gyula edzői és klubja, az NB-I-es Paksi ASE számára. Gratulálunk, csak így tovább!