Volas ezúttal nem lőtt gólt (Fotó: Soós Tibor, dvsc.hu)


Debrecen – Továbbra sem megy idegenben a DVSC-nek. Ezúttal a címvédő rombolta szét a hajdúságiak győzelmi reményeit-írja a dehir.hu


Az NBI nyolcadik fordulójának zárómeccsén rangadón volt jelenése a Lokinak, ugyanis a bajnoki címvédő Győr ellen kellett pályára lépniük. Fontos lett volna a győzelem, mert az esetleges siker azt jelentette volna, hogy a Debrecen továbbra is vezeti a tabellát, ráadásul idegenbeli mérlegén is kozmetikáznia kellett volna a Lokinak, ugyanis az eddig két idegenbeli meccsén csak egy pontot gyűjtött a csapat.
A mérkőzés azonban nem kezdődött jól a DVSC szempontjából. Völgyi már a második percben betalált, ettől kezdve az ETO már nem csak a támadásokra, hanem a védekezésre is megfelelő intenzitással tudott koncentrálni.
A gól kicsit megzavarta a Lokit, jó néhány percbe beletelt mire a vendégek rendezték a soraikat. Az első negyedóra után azonban több ígéretes támadása és helyzete is akadt a debrecenieknek. A Győr védelme azonban résen volt, ráadásul kontrákból a hazai csapat is veszélyes akciókat indított többször is a Loki kapujára. A félidő hátralevő részében kiegyenlített játék zajlott a pályán, a Győr és a DVSC is a bal szélen volt veszélyesebb. A 34. percben egy védelmi megingásból aztán majdnem gólt szerzett a Loki, de Volas-nak nem sikerült megszelídítenie a labdát, így elmaradt az egyenlítés.

Az ETO a szünet előtt meglehetősen nehéz helyzetbe került, hiszen a találkozó elején az észt támadót, Kinket, a félidő végén pedig másik csatárukat, Rudolf Gergelyt kellett sérülés miatt lecserélniük.
A második játékrészre változtatott a taktikán Kondás Elemér. Kulcsár Tamás helyett Dombi Tibort küldte pályára a tréner. Ennek köszönhetően megélénkült a DVSC jobb széle, bár a folytatást az ETO kezdte lendületesebben. Tíz perc elteleltével azonban egyre bátrabbá vált a Loki, s próbált nyomást gyakorolni az ellenfélre. Egymás után rúgták a szögleteket, ezekből viszont nem sikerült eltalálni a kaput. Hiába próbálkozott a Loki, a 61. percben mégis a Győr növelte az előnyét.
Egy védelmi hiba után Völgyihez került a labda a tizenhatoson belül, majd továbbpasszolta azt a leshatáron ácsorgó Kambernek, aki közelről nem hibázott (2-0). Nem volt les, mert Sidibe középen beragadt, a szenegáli ezek után reklamálás miatt beszedett egy sárga lapot. A Győr továbbra is támadásban maradt, agresszívabban és gólveszélyesebben játszott előre, míg a Lokinak minden erejét lekötötte, hogy labdát szerezzen és a védekezésére ügyeljen.
A vendégek támadásaiban nem volt benne a gólveszély, próbáltak támadni, de komoly fölényt a szögletek számát tekintve sikerült kialakítaniuk; a beadásokat minden alkalommal kifejelték a győri védők. A 86. percben közel járt a szépítéshez a Loki, először Sidibe került helyzetbe a tizenhatoson belül, ám tisztáztak előle, majd a kipattanóra Zsidai csapott le, aki jó 17 méterről tüzelt, de centikkel elgurult a lövése a bal aló sarok mellett. Egy perccel később majdnem háromra nőtt a győri fölény, de Varga éles szögből nem találta el a hosszú sarkot.
Ami akkor nem sikerült, a 91. percben összejött Varga Rolandnak, egy lecsorgó passzból került hozzá a labda, így közvetlen közelről csak be kellett passzolnia a labdát a kapuba (3-0). Elmaradt tehát a debreceni bravúr, sőt a végére fölényes győzelmet aratott a Győr, ezzel a Loki három pontos hátrányba került a Videotonnal szemben.

OTP Bank Liga, 8. forduló
Győri ETO – DVSC-TEVA 3-0 (1-0)
Győr, 2800 néző
Győr: Kamenar – Svec, Lipták, Wolfe, Völgyi – Mevoungou, Kamber, Pátkai – Lázok (Varga R., 76.), Rudolf G. (Martinez, 44.), Kink (Andrics, 13.)
DVSC: Verpecz – Lázár P., Máté P., Mészáros N., Korhut – Szakály P., Zsidai, Vadnai (Szécsi M., 73.), Kulcsár T. (Dombi, a szünetben) – Volas, Sidibe
gólszerzők: Völgyi (2.), Kamber (61.), Varga R. (91.)sárga lap: Andric (67.)