Győztek a Debreceni Sakkbarátok!A sakk NB I/B nyitófordulójában a Debreceni Sakkbarátok Klubja 7-5 arányban legyőzte a Makó csapatát. Száva Miklós klubelnök értékelését olvashatják:

"Nehéz mérkőzésre számítottam az első fordulóban, hiszen az NB I-es Makó csapatának tartalékjait fogadhattuk a Lycium **** Hotelben. Előzetesen nem lehetett tudni milyen erős ellenféllel kerül szembe csapatunk, hiszen a tartalékcsapatok összeállítását az első csapat nagyban befolyásolja. Ráadásul több kulcsjátékosunk is "igazoltan" hiányzott. Kicsit megkönnyebbültem, amikor megláttam az ellenfél összeállítását, hiszen - mint utóbb kiderült - többen nem vállalták a hosszú utazást. Így is nagy küzdelemre lehetett számítani minden táblán. Ezt a partik is igazolták, jól felkészült ellenféllel szemben kellett bizonyítani a a felkészültségét csapatunk tagjainak.

A 2013/14-es évad első befejezett partijában az új csapatveztő Szakály Balázs példát adott: mindössze 23 lépésben feladásra kényszerítette ellenfelét. Ezután is szépen alkult az eredmény, hiszen 5,5-0,5-re elhúzott csapatunk. Kis aggodalomra adott okot, hogy a többi partiban nem álltak jól a DSBK-s játékosok, de úgy tűnt a csapatgyőzelem nem forog veszélyben. A dőellenőrzés azonban sok partiban nagy izgalmakat hozott, a partik hullámzóan alakultak, alig vártam, hogy túl legyünk ezen a kritikus időszakon. A kiélezett állásokban a 40. lépés megtétele után nem látszott egyértelműen sikerül-e megszerezni a csapatgyőzelmet. A DSBK-sok szíve és legfőkképpen koncentrációja azonban a helyén volt, és a végén nagyon értékes 7-5 győzelemmel kezdtük az idényt. Kicsit nagyobb odafigyeléssel nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem, de szerintem nagyon meg kell becsülnünk ezt az eredményt.Magam részéről cska gratulálni tudok minden játékosnak!"
SZÉP VOLT DSBK!
Csak így tovább!