Jakabos a napokban Hawaiin nyaralt (Fotó: Facebook)
Nem költözik Debrecenbe Jakabos Zsuzsanna- írja a dehir.hu

Jakabos Zsuzsanna tavaly májusban, a debreceni úszó Európa-bajnokságon három ezüstérmet nyert, a folytatás azonban nem úgy sikerült, ahogy eltervezte. Érem nélkül jött haza a londoni olimpiáról és a decemberi isztambuli rövidpályás világbajnokságról is. Nem sokkal később az úszónő úgy döntött, elhagyja klubját, a Jövő SC-t, azóta papíron szülővárosának klubját, az ANK Pécs színeit képviseli.

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola már januárban felvette a kapcsolatot Jakabossal, szerettek volna Risztov Éva és Biczó Bence után egy újabb világklasszis úszót Debrecenbe csábítani. Sok ideig csend volt az ügyben, Orendi Mihály, a Sportcentrum igazgatója aztán áprilisban elmondta, Jakabost élő szerződés köti szeptember elsejéig pécsi egyesületéhez, ezért a Sportcentrumnál augusztusban térnek majd vissza az esetleges leigazolására.
Mivel lassan szeptember végén járunk, a Dehir.hu újra érdeklődött a Sportcentrumnál, Orendi Mihály azonban nem tudott jó hírrel szolgálni, sőt, elmondta, hogy már nincs napirenden Jakabos Zsuzsanna leigazolása.
Az olimpián nem szerzett érmet
Ennek pedig az a legfőbb oka, hogy a kiváló úszónő nem vállalta az egyik legfontosabb feltételt, amit a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola szabott: nem kívánt Debrecenbe költözni.
Debrecenben többször hangsúlyozták, nem „zsoldosokat” vásárolnak. Kósa Lajos polgármester januárban azt mondta, ha Jakabos Zsuzsanna hajlandó életvitelszerűen Debrecenben élni és beilleszkedni az önkormányzati tulajdonban álló klub hierarchiájába, akkor lehet szó a szerződtetéséről. Erről ugyanígy gondolkodott Orendi Mihály igazgató is.
A debreceni úszó Eb-n (MTI Fotó: Illyés Tibor)
Jakabos Zsuzsanna egyébként 24 éves, kétszeres Európa-bajnok. Az athéni, a pekingi és a londoni olimpián is részt vett. Jakabos nem csupán a teljesítményével irányítja magára a figyelmet. Sok hazai és külföldi hírportál szavazásán őt tartották a legvonzóbb magyar sportolónak az olvasók. Az amerikai COED magazin tavaly nyáron például azt írta róla, ő a legszebb sportoló, aki valaha is indult olimpián.