Készül a játéktér a nagyerdei stadionban

Debrecen – Továbbra is jól haladnak a kivitelezők a Nagyerdőn: újabb fontos állomásához érkezett a stadionrekonstrukció.

Augusztus végén tartották meg a bokrétaavató ünnepséget az épülő debreceni stadionban, hiszen a létesítmény elérte a legmagasabb pontját. Szűcs Gyula, a Hunép Zrt. elnök-vezérigazgatója akkor azt mondta, a januári bontás óta nagyon nagy dolgok történtek a létesítményben. Hozzátette, óriási mennyiségű alapanyagot használtak már fel a stadion építéséhez, addig már négyezer betonelemet, valamint ezeregyszáz tonna betonacélt építettek be.

Papp László alpolgármester szeptember elején arról számolt be, hogy a teljes lelátóterület szinte minden betoneleme a helyén van, a keleti és a nyugati oldalon az acél tartószerkezeti elemek a helyükre kerültek. Megérkezett a nyugati oldali főbejáratához tartozó két mozgólépcső, melyeket már be is szereltek. Ezt pedig a liftek behelyezése követi.
Most újabb fontos állomásához érkezett a stadionrekonstrukció, elkezdődött a játéktér kialakítása: az aréna déli területén már az alap síkját alakítgatják a munkagépek. Szűcs Gyula korábban a Dehir.hu-nak azt mondta, „a műszaki átadásra a fűnek kiváló állapotban kell lennie, ezt pedig nem lehet úgy elérni, hogy az átadás előtt két héttel terítjük le a gyepszőnyeget. Két lehetőség van. Az egyik az, hogy még idén olyan állapotba hozzuk a stadiont, hogy a pálya kontúrján belül október végén már ne legyen más munkavégzés a pályaszerkezeti munkákon túl. Így november első hetében leteríthetjük a gyepszőnyeget. Ha az időjárás ezt nem teszi lehetővé, mert már október végén beáll a tartós hideg, vagy a készültségi fok miatt még gépeknek kell mozogniuk a pálya területén, akkor ezt át kell tolnunk jövő évre, március első felére. Arra is megvan a technológia, hogy másfél-két hónap alatt olyan állapotú legyen a gyep, amilyet elvárnak tőlünk. Ez drágább megoldás lenne, de persze a többletköltséget nekünk kell viselni. Igyekszünk azonban még idén leteríteni a gyepszőnyeget.”
Mint a Dehir.hu megtudta, az állatkert felől már végigértek a tetőt borító membránnal, emellett napokon belül összeér a tetőt tartó acélszerkezet a délnyugati saroknál.