Kondás Elemér elmondja, miért volt szüksége a Lokinak Seydire.

Amint arról hétfő este beszámoltunk, a DVSC-TEVA-ban folytatja pályafutását a Diósgyőrben szabadlistára tett szenegáli-francia támadó. L’lmam Seydi két évre szóló szerződést írt alá a Lokival az igazolási szezon utolsó napján.

Seydi és Szilágyi Sándor cégvezető
Seydi és Szilágyi Sándor cégvezető

Talán ez az az igazolás, ami leginkább megosztotta a Loki szurkolóit. Sokan érvelnek azzal, hogy Seydi az 53 NB I-es mérkőzésén csak 12 gólt szerzett, ami kevés egy támadótól. Mások viszont azt mondják, egy csatár csak akkor tud eredményes lenni, ha mögötte is jó futballisták játszanak.

Mivel ekkora a zsongás, megkérdeztük Kondás Elemért, a DVSC-TEVA vezetőedzőjét, miért volt szüksége a Lokinak Seydire.

„Azért van szükségünk rá, mert egy olyan csapatnak, mint a Loki, mely általában két csatárral játszik, legalább öt támadóra van szüksége. Bármikor megsérülhet közülük valaki, így történt most például Sidibével, akire agyrázkódás miatt nem számíthattunk egy darabig. Ugye mi eleve úgy terveztük, hogy öt csatárunk lesz, de az ismert okok miatt Horváth Zoltán kipontozódott. Seydi kapóra jött nekünk, akit természetesen nagyon jó futballistának tartunk, ezért is igazoltuk le. Gyors és erőszakos csatár” – magyarázta a Loki mestere.

Kérdésünkre, hogy esetleg már szerdán, a Nyíregyháza elleni Ligakupa-meccsen bemutatkozhat-e a szenegáli-francia támadó, Kondás Elemér azt mondta, Seydi biztosan pályára lép.

Kondás Elemér

„Volas kapott két nap szabadságot, Kulcsár Tamásnál pedig izomfáradtságot diagnosztizáltak, ezért neki is pihennie kell pár napot. Így tehát három csatárt tudunk nevezni a meccsre, Szécsi Márkot, Sidibét és Seydit. A Ligakupa arra nagyon jó, hogy az új játékosok tétmeccsen szokjanak össze a csapattal. Szeretnénk ezt a folyamatot elkezdeni a Nyíregyháza elleni mérkőzésen, így Seydi biztosan lehetőséget kap – mondta el Kondás Elemér.

A Loki és a Nyíregyháza Ligakupa-találkozója szerdán 16 óra 30 perckor kezdődik az Oláh Gábor utcán. A szurkolók ingyen tekinthetik meg a mérkőzést.