Lezuhant egy kisrepülőgép Nádudvarnál


A gépből alig maradt valami (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)
A gépből alig maradt valami (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Egy kis repülőgép zuhant le vasárnap délután Nádudvar és Nagyhegyes-Elep között. A pilóta, egy négygyermekes apa a helyszínen maghalt- írja a dehir.hu

Az esethez a püspökladányi és hajdúszoboszlói egységek, valamint a megyei műveleti szolgálat vonult, összesen három gépjárművel és tíz tűzoltóval. A 4-5 méter szárnyfesztávolságú, motoros, ultrakönnyű kisrepülő pilótája a baleset következtében életét vesztette – tudta meg a Dehir.hu Madai Petrától, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjétől. A repülő teljesen kiégett, és körülötte a legelő körülbelül kétezer négyzetméteren lángolt. A tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével avatkoztak be.
A mentők is a helyszínre érkeztek, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani.
Tudósítónktól úgy tudjuk, egy 49 éves férfi halt meg, akinek tanyája nem messze van a balesettől. A férfi négy gyermeket hagyott maga után. Három-négy éve kezdett el repülni, s rendszeresen gyakorolt otthona közelében. Most is ezt tette, ám az egyik manővernél a gép átfordult, a földbe csapódott, és azonnal felrobbant. A férfinak esélye sem volt, a gépből is alig maradt valami.
A baleset körülményeit a légügyi hatóság is vizsgálja.

Hajdú-Bihar megyében legutóbb júniusban történt súlyos repülőgép-baleset. Akkor a hajdúszoboszlói reptéren egy 76 éves magyar származású német férfi felszállás közben megbillent, majd a földnek csapódott vitorlázó gépével.
Fotók: dehir.hu
A roncsok maguk alá temették a pilótát, akit reptéri dolgozók és mentősök szabadítottak ki. A férfit mentőhelikopterrel a debreceni Kenézy Kórházba szállították. Súlyos koponya-, mellkasi és végtagsérüléseket szenvedett.