Debrecen - A középhátvéd gerincfájdalmai ellenére játszott ugyan vasárnap a Loki pécsi bajnokiján, Egervári kapitány azonban már behívott egy helyettest is a válogatottba. 

A DVSC-TEVA védője sérülés miatt valószínűleg kikerül a magyar labdarúgó-válogatott soros világbajnoki selejtezőire készülő keretéből. A DVSC-TEVA játékosa ott lesz hétfőn a kerettagok találkozóján Telkiben, részt vesz egy orvosi vizsgálaton, és ezt követően derül ki, hogy edzhet-e az együttessel, vagy el kell hagynia az edzőtábort.

Mészáros Norbert
Mészáros Norbert

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos twitter-oldalának vasárnapi beszámolója szerint Egervári Sándor szövetségi kapitány a románok (szeptember 6., péntek, Bukarest), valamint négy nappal később az észtek elleni budapesti összecsapásra készülő együttesbe a debreceni futballista esetleges helyettesítésére Devecseri Szilárdot, a Szombathelyi Haladás 23 éves játékosát is behívta.

A mai Lokit így vélhetően egyedül Szakály Péter képviseli majd, de ott van a keretben a klub cserejátékosa, Varga József (Middlesbrough), valamint egykori debreceniként Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva) és Laczkó Zsolt (Padova) is.

A magyar válogatott kerete

Kapusok:
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

Védők:
Vanczák Vilmos (Sion), Fiola Attila (MVM Paks), Mészáros Norbert (DVSC-TEVA), Devecseri Szilárd (Szombathelyi Haladás), Guzmics Richárd (Haladás), Lipták Zoltán (Győri ETO), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Kádár Tamás (Diósgyőri VTK), Laczkó Zsolt (Padova), Gyömbér Gábor (Ferencváros)

Középpályások:
Varga József (Middlesbrough), Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Hajnal Tamás (Ingolstadt), Koman Vladimir (FK Krasnodar), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Szakály Péter (DVSC-TEVA), Kovács István (Videoton)

Támadók:
Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Schalke 04), Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (Roda)

Biztonsági tartalékok:
Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg), Pátkai Máté (Győri ETO), Varga Roland (Győri ETO), Nikolics Nemanja (Videoton)