Modem:Transzparencia

Részlet a Kockázati tényező. Intermédia 2.0 című tárlatból
Debrecen – Aki még nem látta, kurátori tárlatvezetéssel megnézheti a Modem záródó kiállítását, néhány nappal előtte pedig érkezik a Transzparencia-írja a dehir.hu

A Magyar Képzőművészeti Egyetem húsz éves Intermédia tanszékéhez olyan alkotók kötődnek – Csörgő Attilától El-Hassan Rózáig, Erhardt Miklóstól Gróf Ferencig, Németh Hajnaltól Katarina Sevicig, Kaszás Tamástól Mécs Miklósig –, akiknek a munkái nélkül nemigen lehet az 1990-es és 2000-es évek kortárs magyar művészetéről beszélni. Az évforduló apropóján rendezett kiállítás egykori és mostani hallgatók művein keresztül mutatja be a tanszék szellemiségét és a története során megformálódó művészeti gyakorlatok különféle irányait, s közben természetszerűleg képet ad a kortárs magyar művészet több fontos tendenciájáról is.

A kiállítás vasárnap bezár, de még előtte, 16 órától a tárlat kurátorai, Kékesi Zoltán és KissPál Szabolcs végigkalauzolják a szemlélődőket a kiállított alkotások között. A tárlatvezetés ingyenes, csak a tárlatra szóló belépőjegyet kell megvásárolni.
A szombati tárlatzáró rendezvény előtt pár nappal, csütörtökön egy új kiállítás is nyílik, 17 órakor a Műterem Galériában. A Transzparencia című tárlaton Molnár Dóra Eszter, Debrecenben élő fiatal képzőművész kilenc munkáját mutatja be, ezen belül több sorozatot. Az installációk mellett kollázsok, fotó alapú c-printek és litográfiák jelennek meg a kiállítótérben.