Szinte teljesen kiégett a lakás
Az elsőfokon eljáró Debreceni Törvényszék 2013 februárjában Sz. Roland vádlottat emberölés bűntettének kísérlete, közveszélyokozás bűntette és két rendbeli folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt 8 év börtönre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbeztek, az ügyész tudomásul vette azt. A Debreceni Ítélőtábla hétfői tárgyalásán helyben hagyta a Debreceni Törvényszék korábbi ítéletét- írja a Dehir.hu

A vádlott 2009 óta ittas állapotban napi rendszerességgel fenyegette a szüleit, akik gyakran még az éjszakát sem merték otthon tölteni, rokonaiknál, barátaiknál aludtak. A tarthatatlan helyzet 2009 júliusában odáig fajult, hogy a férfi ittasan, ököllel bántalmazta édesapját, aki emiatt nyolc napon túl gyógyuló bordatörést szenvedett.
Tavaly februárban a vádlott már napközben ittas volt, a szülei aznap is úgy döntöttek, nem töltik vele az éjszakát debreceni lakásukban. Dühében a vádlott elhatározta, hogy felgyújtja az ingatlant. Gázolajat vásárolt, szétlocsolta a III. emeleti lakásban, meggyújtotta a bútorokat, majd elhagyta a helyszínt.
A tűz rövid időn belül szétterjedt, s veszélyeztette az egy emelettel fentebb lévő lakást is. Eközben a vádlott a városban sétálgatott, majd a késő esti órákban bejelentette a tüzet a rendőrségen és feladta magát.
A rendőrök rövid időn belül elfogták. A tűz miatt az épületben a mentésig beszorult lakók közvetlen életveszélynek voltak kitéve.