Alapos munkát végeztek az önkéntesek


Debrecen – Önkéntesek segítségével megújult a debreceni Gyermekek Átmeneti Otthona. Az IT Services Kft. dolgozói szabadidejüket és energiájukat nem sajnálva egész hétvégén festették és javították a falakat. Az intézményben olyan 3 és 18 év közötti gyerekek kapnak ellátást, akiknek valamilyen családi krízis miatt ideiglenesen el kell hagyni otthonukat-számol be a dehir.hu

Az IT Services Kft. munkatársai a cégen belül, pályázaton nyertek pénzt azokra az eszközökre, amelyekkel társadalmi munkában felújították a Debreceni Gyermekvédelmi Intézmény Átmeneti Otthonát. A tapasztaltabbak irányították a munkát, de senkit nem kellett külön ösztönözni.
A multinacionális cég alkalmazottai szerint csapatépítésnek is tökéletesen beillet az önkéntes munka.A teljes hétvégéjüket erre szánták, hogy az itt lakó kis gyerekeknek egy kicsit tisztább és ápoltabb körülményeket biztosítsunk.
A 140 négyzetméteres átmeneti otthonban olyan gyerekek találnak menedéket, akik családi krízis miatt ideiglenesen nem lakhatnak otthon. Például azért, mert a szüleiknek sincs hol lakni, esetleg külföldön dolgoznak vagy betegek, illetve az is gyakori, hogy a gyerek magatartási zavarai miatt muszáj egy kis távolságot tartania a családjától.
Az intézmény vezetője szerint az önkéntes munka pedagógiai hatással van kis lakóikra.
- Ha a gyerekek, látják, hogy mások, idegenek, felnőttek érzékenyek az ő problémájuk iránt, és szeretnének nekik saját erőből önkéntes munkában segíteni, akkor ez egyfajta nevelő erővel bír – nyilatkozta Farkas Ágnes, a  gyermekvédelmi intézmény vezetője.
Idén még két intézményben, a Debreceni Lakásotthonokban, és a Reménysugár Gyermekotthonban végeznek önkéntes munkát  a cég dolgozói.