A nem debreceni utasokat szállodába vittékDebrecen – A Syphax Airlines gépe kedden délután négykor indult volna Debrecenből Monastirbe. A légitársaság először csak késést jelzett, majd lemondta a gépet. Az utasokat elszállásolták, végül szerda reggel indultak el-írja a dehir.hu

Egy pórul járt utas értesítette kedden délután a Dehir.hu szerkesztőségét, miszerint törölték a debreceni repülőtérről induló charterjáratukat, amellyel a tunéziai Monastirbe utaztak volna.
A nem debreceni utasokat szállodába vitték
- Először még csak késést jeleztek nekünk, majd hat óra után közölték, hogy csak másnap reggel indul a gépük – panaszolta kedden este a Dehir.hu-nak az egyik utas.
A Dehir.hu információit megerősítette Gulyás Péter, az Aiport-Debrecen Kft. forgalmi igazgatója. Gulyás Péter elmondta, hogy a Syphax Airlines gépe 15.05-kor érkezett volna a tunéziai Monastirből, és 15.55-kor indult volna vissza. A légitársaság először csak azt közölte, hogy késik a gép, és 18.00-kor jön, majd később jelezték, hogy kedden már ne várják a repülőt, csak szerda reggel érkezik Debrecenbe.


A járat törlése 131 embert érintett. A nem debreceni utasokat egy belvárosi szállodába vitték buszokkal a repülőtérről, vacsorát és reggelit is kaptak, majd szerda reggel vissza is szállították őket. A tunéziai gép szerda reggel 8 óra után néhány perccel landolt, és 9 óra után pár perccel elindul vissza Monastirbe.
A forgalmi igazgató a Dehir.hu kérdésére elárult, hogy mivel a légitársaság mondta le az utat, így a többletköltségek is őt terhelik, a debreceni légikikötő pedig mint küldő reptér mindent megtesz az utasok kényelméért.