Stadion:40 %

Minden a terv szerint halad
Debrecen - Ezekben a napokban elérte a negyven százalékos készültségi fokot a stadion. A lelátóterület szinte minden betoneleme a helyén van-írja a dehir.hu

Augusztus végén tartották meg a bokrétaavató ünnepséget az épülő debreceni stadionban, hiszen a létesítmény elérte a legmagasabb pontját. Szűcs Gyula, a Hunép Zrt. elnök-vezérigazgatója akkor azt mondta, a januári bontás óta nagyon nagy dolgok történtek a létesítményben. Hozzátette, óriási mennyiségű alapanyagot használtak már fel a stadion építéséhez, négyezer betonelemet, valamint ezeregyszáz tonna betonacélt építettek be. Emlékeztetett, nyolc hónap van még hátra az építkezésből, de tudják, miként lehet jövőre befejezni az arénát.

Mindezek ellenére a debreceni aréna még mindig a politikai csatározások kereszttüzében áll, nemrégiben számoltunk be például arról, hogy a stadiont az MSZP szóvivője „szükségtelen látványberuházásnak” nevezte.

Papp László alpolgármester a Debrecen Televízió Köz-ügy című műsorában az ehhez hasonló támadásokra reagálva azt mondta, a józanabb gondolkodású emberek már nem kételkednek a stadion szükségességében. Véleménye szerint a hasonló létesítmények elengedhetetlenek a sportág fejlődésében.
„Debrecenben is a Loki a jelenlegi infrastrukturális körülmények elérte a felső határát a Bajnokok Ligája főtáblájára jutással, az Európa Liga-szerepléssel. De aztán valahogy ennél nem sikerült tovább jutni. Szerintem ennek egyik oka az infrastrukturális háttér hiánya. A labdarúgó akadémia már elkészült, most pedig a stadion építése is nagyon jól halad; jelenlegi állapot szerint elérte a 40 százalékot az aréna készültségi foka” – hallhattuk az alpolgármestert.
Papp László elmondta, hogy a teljes lelátóterület szinte minden betoneleme a helyén van, a keleti és a nyugati oldalon az acél tartószerkezeti elemek a helyükre kerültek. A keleti oldalon folyamatban van a membrán burkolati elemek felhelyezése. Megérkezett a nyugati oldali főbejáratához tartozó két mozgólépcső, melyeket már be is szereltek. Egy-másfél héten belül érkeznek a liftek, a liftaknák már készen állnak ezek fogadására.
Az alpolgármester ezek alapján is úgy véli, minden a lehető legjobban halad a stadion építkezésénél.