...

Több iskolába nem érkezett meg a tankönyv

Hiába az ígéret - nem kapta meg a tankönyveket minden általános iskolás Debrecenben. A Debrecen Televízió talált olyan oktatási intézményt, ahol még több ezer tankönyv hiányzik. Az egyik végzős osztályba például egyetlen példány sem érkezett- írja a Dehir.hu

Tankönyv nélkül tanulták kedden a kémiát a Hunyadi János Általános Iskola nyolcadikosai. Nemcsak ez a kötet hiányzik; rendszerhiba miatt egyetlen tankönyvet sem kaptak meg a diákok a nyolcadik a-ban.
- Normatíva terhére a gyerekek kapnak ingyentankönyvet és tartós tankönyvet. A tartós tankönyv könyvtár állományba kerül, és azt külön kellett megrendelni. Azok a könyvek még nem érkeztek meg – mondta el Vasali Lászlóné, a Hunyadi János Általános Iskola igazgatóhelyettese.
Többek között angol, német, matematika, történelem, technika, ének, informatika tankönyvek hiányoznak; több mint 3400 példányra várnak az iskolában. Az első kivételével minden évfolyamon vannak hiányosságok.
- Százkilencvenhárom tanulónk van, akinek nem kell fizetni a könyvekért, s az ő tartós tankönyvük még nem érkezett meg. Emellett augusztus folyamán jött hat új tanulónk, akinek pótrendeléssel tudjuk a könyveit beszerezni, ezt szeptember ötödikéig kell leadni – nyilatkozta Vasali Lászlóné.
Van, aki azért nem kapott tankönyvet, mert a könyvlistát tartalmazó papírja tévedésből az osztálytársa csomagjába került. Két gyerek, egy tankönyv – vagy így, vagy a tavalyi anyag ismétlésével teltek kedden az órák az iskolában.
Mindössze néhány száz reklamáció volt – ezt mondta a Debrecen Televíziónak telefonon a Könyvtárellátó vezetője.
- Azokat a könyveket, amik rendelkezésünkre állnak, és a kiadók be tudják hozzánk szállítani, vagy netán már be is szállították, azok még a héten meg fognak érkezni az iskolákba – ígéri Arany Tamás, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. igazgatója.
Előfordulhat az is, hogy a kiadónál már nincs a megrendelt könyvből. Ilyen esetekben az iskoláknak új tankönyvet kell választani. Azt, hogy ezeket mikor kapják meg a gyerekek, egyelőre nem tudni.

Hirdetés