Alpinista technikával szerelték a toronyházra az antennátDebrecen – Világszínvonalú digitális technika, kristálytiszta hangzás és informatív hírblokkok. Ezt ígéri Debrecen legújabb kereskedelmi rádiója. A 95 megahertzes frekvencián október 4-én szólal meg az új adó szignálja. A rádió elsősorban a 20 és 45 év közötti debreceniek figyelmére számít-írja a dehir.hu

Október negyedikén új rádióállomás kezdi meg működését Debrecenben. Az új adó antennáját alpinista technikával szerelték fel a 22 emeletes toronyház tetejére. Eközben épül a korszerű digitális stúdió is, amibe már az adáslebonyolításhoz szükséges technikai eszközöket telepítik.
Alpinista technikával szerelték a toronyházra az antennát
- A mai kor igényeinek megfelelő, világszínvonalú technikai dolgokról beszélünk. Gondolok itt az adáslebonyolító rendszerre, a teljes digitális technikára, ami azt jelenti, hogy a stúdiótól, illetve a kezdő-és a végpontok között is digitális jelátvitellel dolgozunk majd. Természetesen minden eszköz ezt a színvonalat képviseli – mondta el Tóth Sándor műszaki tanácsadó.
Az új rádió a 95 megahertzes frekvencián szólal meg. A vételkörzetben élő potenciális hallgatók száma  körülbelül 400-450 ezer lesz. A műsorkészítők kristálytiszta, kellemes hangzást és dinamikus, fiatalos lendületet ígérnek.
Galéria megnyitása (15 kép ) - Elsősorban a 20-45 éves korcsoportnak fogunk szólni. Szeretném kiemelni, hogy nagyon erősek lesznek az információs blokkjaink, olyan hírgyártó kapacitással rendelkezik a Debrecen Televízió, hogy a rádióhallgatók első kézből, leghamarabb a legfontosabb információkat meg fogják kapni a rádióból – nyilatkozta Mészáros György marketing tanácsadó.
A rádió napi 24 órában sugároz majd könnyűzenét, miközben folyamatosan friss helyi híreket és tartalmas közérdekű információkat oszt meg a hallgatókkal. Október 4-től érdemes ráhangolni.