Fotó: archív, Dehir.hu, TPL

Debrecen – Ezúttal szorosabb meccsen, de ismét alulmaradt a Debrecen a Szolnokkal szemben. Kettős győzelemmel jutott a négy közé a Szolnoki Dózsa. Szolnok - DVSE 10-5- írja a dehir.hu

Az első mérkőzésen, hazai pályán elszenvedett 9 gólos vereséget követően leginkább a szép búcsú volt a tétje a Magyar Kupa negyeddöntő visszavágójának.
A Debrecen az első negyedben ezúttal is tudta tartani a lépést a nagynevű és nagyon erős Szolnokkal. Varga Tamás csapatának játéka és védekezése a negyeddöntő első összecsapásához képest sokat javult, a gólokkal azonban ezúttal is adósak maradtak a fiúk.
A második negyedben aztán rákapcsolt a Szolnok. A legfőbb bajnokesélyes házigazdák Pásztor Mátyás duplájával, valamint Kis Gábor és Jansik előnyből szerzett találatával alaposan elhúztak, erre csak Weszelovszky tudott válaszolni egy szép akció végén.
A harmadik és a negyedik negyed egyaránt kiegyenlített játékot hozott, de a már biztos továbbjutó Szolnok a két utolsó negyedet is megnyerte 2-1, illetve 3-2 arányban. A vége 5 gólos hazai győzelem lett. Ezúttal tehát szorosabb meccset játszott egymással a két csapat, de még van tennivaló Debrecenben.
A Szolnok kettős győzelemmel jutott tovább a Theodora Férfi Magyar Kupa elődöntőjébe, melyet november 16-án rendeznek. A két csapat szombaton újra megmérkőzik egymással, ezúttal már a bajnokságban. A mérkőzést 18 órakor rendezik a Debreceni Sportuszodában.
Theodora Férfi Magyar Kupa negyeddöntő, 2. mérkőzés
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – Debrecen 10-5 (1-1, 4-1, 2-1, 3-2)
Szolnok, 50 néző. Vezette: Németh A., Fekete B.
Szolnok: Decker A. – Zivko G., Vámos M. 2, Hosnyánszky N., Aleksic M., Kis G. 2, Mitrovics S. 1. Csere: Tóth P., Vörös V. 1, Hangay Z., Jansik D. 1, Pásztor M. 3, Török B., Lévai M. Edző: Kovács István.
Debrecen: Mitrovics – Busila, Weszelovszky L. 2, Süveges M. 1, Chilkó M., Jokics, Halek M. Csere: Palotás G., Kállay M., Marnitz G. 1, Misics 1. Edző: Varga Tamás.
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 7/2.
Gól – büntetőből: 0/0, ill. 0/0.
Kipontozódott: – , ill. Andrei Busila.